LOVE ACTUALLY: En av flere klassiske julefilmer som du bør få med deg i løpet av jula.

Filmer som setter deg i julestemning!

Snøen har lagt seg lunt på bakken (?), julegavene ligger under treet og julegløggen er passe sterk. Tid for film!

Publisert Sist oppdatert

Jul skal være familekos, julebonuser, middager og selvsagt gaver. Clark griswolder familiefaren som ønsker seg alt dette, og mer enn noe annet, å tilbringe kvalitetstid med kona og deres to tenåringsbarn. her skal juletreet hugges, gaver kjøpes og middager lages på høyt nivå. det er bare det at alt som kan gå galt, går galt! Familien invaderes av besteforeldre, tanter, onkler, fettere og kusiner fra fjernt og nær. Og når julebelysninga ikke tenner etter mangfoldige timers montering og julekalkunen ikke er mer enn skinn og bein, så klikker det for Clark. Le deg gjennom familien griswolds noe spesielle jul! Du kjenner deg kanskje litt igjen..? Funfact: Juliett Lewis, som spiller datteren, har nå blitt rockestjerne i bandet Juliette and the Licks. Sjekk henne også ut i Oliver Stones Natural Born Killers.

Jack Skellington, kongen av halloweenTown, er akkurat ferdig med årets halloweenfeiring. Han tar seg en tur gjennomkirkegården og finner et tre som viser seg å være inngangsportalen til Christmas Town. Her er alt lyst og hyggelig. Alver, snømenn og reinsdyr i skjønn forening. Jack skjønner seg ikke helt på konseptet, men siden han er lei av halloweenfeiringa bestemmer han seg for å kidnappe julenissen og selvvære julenisse. Halloween Townerne gjør så godt de kan for å lage jul, men det ender med forskremte unger og sinte foreldre. Dette er garantert favoritt julefilmen til gothrockere og emokidz. Funfact: Danny Elfman, som er stemmen til Jack når han synger, har også laget soundtracket. DannyElfman er mannen som laget kjenningsmelodien til The Simpsons.

Det er ikke alt man får kjøpt i ei bakgate i Chinatown som passer som gave. Det får tenåringen Billy Peltzer erfare. Gaven er nemlig en liten Mogwai. Et søtt, litekryp som ikke tåler lys, vann eller å spiseetter midnatt. Noe som selvfølgelig skjer. Ett søtt, lite kryp formeres snart til mange grønne monstere som går bananas i den lille byen kingston Falls. denne julefilmen er veldig morsom, men er kanskje litt for skummel for de aller minste.

Willy (Thornton) og Marcus (Cox) er to svindlere som har et fast opplegg hver jul. De blir ansatt som senterjulenisse og alv. Hverdagen består av å ta bilder med små barn samtidig somde finner ut hvordan de skal robbe kjøpesenteret for all cashog dyre merkeklær på selveste julaften. Thornton spiller antakelig verdens mest forfylla og ufyselige julenisse gjennom tidene.dette er en særdeles utradisjonell julefilm, men fortalt med mye humor og varme. de minste barna bør nok ikke se denne, men jeg garanterer at far i huset vil le seg halvt i hjel flere ganger! Funfact: Billy Bob Thornton har vært gift med Angelina Jolie. Det er med andre ord håp for alle..

Så var det på tide med en skikkelig romantisk julekomedie laget av gjengen bak Notting hill og Bridget Jones`dagbok. Her er eliten av engelske skuespillere (anno 2003 vel å merke) samlet for å gi deg en god latter og kanskje også en våt øyekrok. Historien begynner fem uker før jul, og vi møter forskjellige mennesker i forskjellige stadier i livet. Den tar opp temaer som kjærlighetsforhold, ekteskap, utroskap og forholdet mellom en enkemann og hans stesønn. Bill Nighy spiller den aldrende rockestjernen BillyMack, som drar halve filmen. Minst! Her ler du i det ene øyeblikket og snufser litt i det neste. God fornøyelse!


SJEKK OGSÅ UT DISSE FILMENE:

• Reisen til julestjernen
• The Grinch
• Elf
• Four Christmases
• The Santa Clause
• Scrooge
• It’s a Wonderful life
• Miracle on 34th Street
• Home Alone
• Polar Express
• The Muppet Christmas Carol


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

CHRISTMAS VACATION (HJELP DET ER JULEFERIE) (USA 1989) Regi: Jeremiah S. Chechik. Roller: ChevyChase, BerverlyD`Angelo, Juliette Lewisog Randy Quaid.
A NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS (ET FØRJULSMARERITT) (USA 1993)Regi: Henry Selick. Roller: Danny Elf-man, Chriss Sarandon, Cathrine O`Haraog Paul Rubens.
GREMLINS (USA 1984)Regi: Joe Dante. Roller: Zach Galligan,Corey Feldman og Phoebe Cates.
BAD SANTA (USA 2003)Regi: Terry Zwigoff. Roller: Billy Bob Thornton, Tony Cox, Ber-nie Mac og Lauren Graham.
LOVE, ACTUALLY (ENGLAND 2003)Regi: Richard Curtis. Roller: Hugh Grant, Bill Nighy, Colin Firth,Kiera Knightley, Emma Thompson og mange, mange fler.
Powered by Labrador CMS