Brakar skrur opp prisene

Fra 1. februar er det nye priser på bussbillettene. Generelt settes prisene i snitt opp med 3,7 prosent.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Dette betyr en økning på 1 krone på voksen enkeltbillett og 39 kroner på 30-dagers periodebillett. Bybilletten i Buskerudbykommunene blir ikke endret.

Brakar justerer prisene 1. februar hvert år, og i år øker taksten i tråd med lønns- og prisvekst i kommunesektoren, det vil si 3,7 prosent. Dette er i henhold til Brakars avtale med eier Viken fylkeskommune, opplyser selskapet i en pressemelding.

– Vi er glade for at vi har klart å holde prisøkningen på et såpass lavt nivå, og lavere enn prisveksten vi ser ellers i samfunnet, sier adm. direktør Terje Sundfjord.

1 krone mer for enkeltbillett

På enkeltbilletter utgjør økningen 1 krone på voksenbillett, som da vil koste 40 kroner for én sone. For barn og honnør blir det ingen endring. Én sone vil koste 20 kroner som før. Dette er samme takster som i Ruter.

– Det har vært viktig for oss å harmonisere prisene med resten av Viken, slik at det blir enklere og mer forutsigbart for passasjerene, sier Sundfjord.

Ingen endring på bybilletten

Bybilletten, som gjelder i kommunene Lier, Drammen, Øvre Eiker og Kongsberg, får ingen endring. Prisen på enkeltbillett holdes på 25 kroner for voksen og 13 for barn og honnør.

– Med den ekstra bevilgningen vi mottar klarer vi å holde samme lave takst på bybilletten. Det synes vi er veldig bra, og gjør det enda mer attraktivt å reise kollektivt for de som reiser av og til, slår Sundfjord fast.

Den lave prisen i Buskerudbyen er finansiert gjennom ekstra belønningsmidler som ble vedtatt av regjeringen høsten 2019. Det gis 21 millioner kroner i 2023 for å finansiere lavere kollektivpris.

Periodebilletter

Prisen på 30-dagers periodebillett øker med 39 kroner for voksen, og ny pris for én sone blir 853 kroner.

Prisen på ungdomsbilletten settes opp med 12 kroner. Ny pris på denne blir da 338 kroner for 30 dager. Billetten kan brukes frem til fylte 20 år.

– 338 kroner er fortsatt en svært gunstig pris, spesielt med tanke på at den er gyldig i alle soner og også kan brukes på lokaltogene i Buskerud, sier Sundfjord.

Ungdomsbilletten kan også kjøpes som årsbillett. Ny pris på denne er 3 380 kroner.

Powered by Labrador CMS