Denne bilen har stått på den gamle ligningskontor-tomta en stund, men nå har det kommet en barnevogn og mer søppel. EEU skal rydde opp.
Denne bilen har stått på den gamle ligningskontor-tomta en stund, men nå har det kommet en barnevogn og mer søppel. EEU skal rydde opp.

Bruker skogsområde som søppelfylling og dumpingplass

Flere ser ut til å bruke tomta til det gamle ligningskontoret i Hokksund som sin private søppelfylling.

Publisert Sist oppdatert

ØVRE EIKER: I lengre tid har det stått et bilvrak her og nå er det kommet en barnevogn og mer søppel, skriver Eikernytt.no.

- En av våre lesere reagerte sterkt da hun gikk forbi tomta til det gamle ligningskontoret i Hokksund. Bygget er revet, men en av de som bodde der har satt igjen bilen sin, og den kan nå best klassifiseres som et vrak, skriver avisa.

I tillegg til en del søppel rundt i området er det også nå hensatt en barnevogn.

Planer om boligutbygging

Tomta ligger som mange vet på vestsiden av jernbanesporene like nord for Hokksund stasjon. Det er Eiker Eiendomsutvikling (EEU) som eier området og som har planer om en boligutbygging her.

Daglig leder i selskapet, sier til Eikernytt.no at han var klar over bilen og at han flere ganger har tatt kontakt med eieren, men uten at det har gitt resultater.

– Jeg skal ta meg en tur og se på problemet og så skal vi få ryddet opp. Vi vil ikke ha en privat søppelfylling i dette området, sier han.

Lindborg regner med at de vil starte en prosess med regulering av området i løpet av neste år. Det er planlagt et større boligfelt her, men det blir neppe slik de opprinnelige planene som tidligere ledelse i selskapet hadde.

– Dette skal skje i nært samarbeid med våre eiere – Øvre Eiker kommune, sier Lindborg.

Han sier også at de har problemer med søppeltømming ved CRUX-butikken i Hokksund sentrum. Bruktbutikken tar imot varer fra folk, men mange har det siste året brukt containerne på baksiden av butikken til å tømme sin private søppel.

Dette har ført til store kostnader til tømming og mye ekstra arbeid. Det er nå satt opp skilt og gjort andre tiltak for å hindre dette og situasjonen her er blitt bedre, ifølge Trond Lindborg.

Powered by Labrador CMS