LAGER RABALDER: Disse stålrørene slås ned i til fjellet under Drammenselva. Det går ikke stille for seg.
LAGER RABALDER: Disse stålrørene slås ned i til fjellet under Drammenselva. Det går ikke stille for seg.

Bybru-prosjektet fører til mer støy på kveldstid og i helgene

Årsaken er forsinkelser som må tas igjen.

Publisert Sist oppdatert

SENTRUM: Arbeidet med ny bybru har resultert i en del støy knyttet til blant annet pelearbeider i desember, og nå blir den støyende delen av arbeidene også utvidet til å gjelde kveldstid frem til klokka 23.00 ut januar, opplyser Drammen kommune.

Det vil også pågå støyende arbeid på lørdager. Det støyende arbeidet kan foregå i tidsrommet fra klokka 19 til 23 på kvelden i hverdager, og fra klokka 07 til 19 på lørdager.

Forsinkelser

Prosjektleder Maria Algers Bakken i Drammen kommune forteller at bakgrunnen for at de har søkt om å kunne utføre støyende arbeid på kveldstid, er at det har oppstått forsinkelser som må tas inn igjen. Det dreier seg om arbeid med peler for elvefundament, som betyr stålrør som skal settes ned i leira, og senere støpes sammen i en stor «betongkloss» på elvebunnen.

Det er elvefundamentet nærmest Strømsø som det jobbes med denne vinteren. Peleentreprenøren har bemannet opp og starter med kveldsskift fra mandag 9. januar.

De støyende arbeidene innebærer ramming av peler (stålrør) og boring ned i fjell 70 meter under elvebunn. Arbeidene foregår i en syklus med ramming av rør, tømming av rør, støping, boring av foringsrør til fjell og boring i fjell. Det er ramming som skaper mest støy, som dreier seg om å «slå» stålrørene ned i leira.

– Entreprenøren vil prøve å legge til rette for at det mest støyende arbeidet utføres på dagtid, men nå har vi muligheten til å ramme og bore etter klokka 19 dersom det er kritisk for fremdriften, sier Algers Bakken.

Powered by Labrador CMS