56 nye smittetilfeller - setter skoleklasser i karantene

Kommuneoverlegen griper inn som følge av mye smitte blant elevene på to skoler.

Publisert

DRAMMEN: Det er i Drammen meldt om 35 nye coronatilfeller siste døgn.

24 av dem har kjent smittevei, ni har ukjent smittevei og et tilfelle er knyttet til utenlandsreise, opplyser kommunen mandag. Smittetallet siste 14 dager i Drammen har nå steget til 410 tilfeller.

Marienlyst skole, Aronsløkka skole, Kjøsterud skole, Akademiet Sundland, Åskollen skole, Fjell skole, Drammen VGS, Brandenga, Bragernes skole, Åssiden VGS, Drammen Voksenopplæring og Åsen barnehage er rammet av de nye smittetilfellene.

- På grunn av mye smitte har smittevernoverlegen, i samråd med rektor ved skolene, valgt å sette seks klasser i karantene. Dette gjelder fire klasser ved Drammen videregående skole og to ved Akademiet, uttaler kommunen.

21 tilfeller i Lier i helga

Av 21 nye tilfeller i helga er det ett tilfelle uten kjent smittevei.

Blant de smittede er:

  • To elever ved St. Hallvard. For det ene tilfellet innebærer dette at det nye testregimet med karantene eller test for karantene videreføres for nærkontakter på skolen. For det andre tilfeller utløses testregimet for nærkontakter på skolen. De involverte er informert.
  • En elev ved Tranby skole. Det utløser ikke karantene/testregime for øvrige elever, fordi eleven allerede var i karantene. En ansatt ved Tranby skole er smittet. Dette har utløst karantene for to kolleger.
  • En elev ved Lierbyen ungdomsskole. Det utløser ikke karantene/testregime for øvrige elever, fordi eleven allerede var i karantene.
  • Ett barn i Veslefrikk barnehage. Hele barnehagen er omfattet av det nye testregimet med karantene eller test for karantene.
  • To barn i Tranby barnehage. Det utløser ikke karantene/testregime for resten av barnehagen, fordi de smittede barna allerede var i karantene.
  • En ansatt i Hennummarka barnehage. Det utløser ikke karantene/testregime for resten av barnehagen, fordi personen allerede var i karantene.

LES OGSÅ: 29 nye coronatilfeller siste døgn

Powered by Labrador CMS