Drammen og Lier ber regjeringen om ny vurdering

Mange kan ha jublet for tidlig da drammensområdet ikke ble omfattet av nye og strenge coronarestriksjoner torsdag.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN/LIER: Nå ber Drammen og Lier regjeringen om ny vurdering, opplyser kommunene i en pressemelding fredag kveld.

Dermed risikerer også drammensområdet å bli omfattet av munnbind-påbud og strenge restriksjoner for utelivsbransjen, i likhet med 22 andre kommuner torsdag.

Øvre Eiker opplyste torsdag kveld at de ville bli underlagt det samme corona-regimet etter at omikron-viruset hadde blitt påvist i kommunen.

Press på sykehuset avgjørende

Drammen og Lier har i løpet av fredag 3. desember fått en redegjørelse om situasjonen ved Drammen sykehus.

- Sykehuset melder om en presset situasjon, og det siste døgnet er det et økende antall covid-pasienter som trenger intensivbehandling. Slik situasjonen nå utvikler seg, ber sykehuset kommunene i deres nedslagsfelt om å ta nødvendige grep for å redusere smittespredningen, uttaler kommunen.

På bakgrunn av dialogen med Vestre Viken har både Drammen kommune og Lier kommune via Statsforvalteren bedt om at nasjonale myndigheter ser på den nye informasjonen og gjør en ny forholdsmessighetsvurdering for vårt område.

Smittesituasjonen i de to kommunene er ikke alene grunnlag for å bli omfattet av tiltakene i en slik forskrift.

- Det er kapasiteten ved sykehuset som er utslagsgivende. Vi ber derfor om en konkret faglig vurdering av om Drammen og Lier kommuner bør innlemmes i de regionale smitteverntiltakene, sier smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune og assisterende kommuneoverlege Charlotte Sogn i Lier kommune.

Powered by Labrador CMS