UTFØRER IKKE «REISE-TESTING»: - Utføres ikke i offentlig regi, er beskjeden mange får.
UTFØRER IKKE «REISE-TESTING»: - Utføres ikke i offentlig regi, er beskjeden mange får.

Kommunen med klar beskjed til folk med reisefeber:
– Coronaattest må du få andre steder

Drammen kommune blir nedringt av folk som trenger negativ coronaattest til utenlandsreiser. Det får man ikke.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: En del henvender seg nå til kommunens koronatelefon med ønske om skriftlig attest på negativ koronatest i forbindelse med reise til utlandet, opplyser kommunen på sine hjemmesider.

- Kommunen utsteder ikke slik skriftlig bekreftelse på testresultat og kan heller ikke garantere svar innen en viss tid før reise, uttaler kommunen videre.

Skal du reise til utlandet og har behov for en slik attest, må du derfor bestille test hos en privat aktør. Du må selv betale for undersøkelse og prøvetaking, er den klare beskjeden.

Hvem som utfører slikt, er opp til den enkelte å finne ut av.

LES OGSÅ: Beregner ikke god nok tid i flyplass-køen - risikerer å få regninga selv

- Ikke noe som gjøres i offentlig regi

- Denne type testing gjøres ikke i offentlig regi, da dette per i dag ikke er innenfor nasjonale myndigheters testkriterier. Drammen kommune tilbyr derfor ikke dette, er kommunens forklaring.

Dersom du får testet deg ved den kommunale teststasjonen eller ved drop- in hos coronabilen, kan kommunen ikke garantere svar innen en viss tid før reise. Kommunen skriver heller ikke ut testresultatene eller utsteder coronasertifikat.

Informasjon etter test finnes digitalt på helsenorge.no. Koronasertifikat for personer som bor i Norge og har norsk personnummer eller d-nummer finnes også samme sted.

Kommunen minner videre om at Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land utenfor EU/EØS, Sveits og Storbritannia. Det er også gjort unntak for noen land og områder på EUs såkalte tredjelandsliste.

- Dersom du reiser til utlandet, må du sette deg inn i reglene som gjelder i det landet du reiser til, er oppfordringen fra kommunen.

LES OGSÅ: – Risikerer å vente lenge om du ikke tar vaksine nå

Powered by Labrador CMS