KJØPESENTER-VAKSINERING: Vaksineringen har etter at alle i Drammen hadde mottatt tilbud om 2. dose i Drammenshallen, foregått her på Gulskogen. Det vil nå også starte opp igjen vaksinering i Drammenshallen.
KJØPESENTER-VAKSINERING: Vaksineringen har etter at alle i Drammen hadde mottatt tilbud om 2. dose i Drammenshallen, foregått her på Gulskogen. Det vil nå også starte opp igjen vaksinering i Drammenshallen.

Kommunene får plikt til å tilby lett tilgjengelig vaksinetilbud

Regjeringen ber nå kommunene sette opp tempoet i vaksineringen og forskriftsfester vilkår for vaksinetilbudet.

Publisert Sist oppdatert

NORGE: Regjeringen ber nå kommunene sette opp tempoet i vaksineringen. Kommunene må ha et vaksinasjonstilbud som ikke krever at man må bestille time.

Det skal også være mulig å vaksinere seg også utenfor vanlig kontortid. Det kan være for eksempel drop-in-tilbud utenom vanlig arbeidstid eller hjemmevaksinering, opplyser regjeringen i en pressemelding tirsdag.

– Flere kommuner har hatt mange gode og kreative løsninger for å gjøre det lettere for folk å ta imot vaksiner. Nå kommer en forskrift for å sikre et mest mulig tilgjengelig vaksinetilbud. Vi vil også opprette en nasjonal vaksinasjonstelefon som kan svare på faglige og praktiske spørsmål på ulike språk, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.

Alle voksne skal få dose 3 før påske

Regjeringen har bedt kommunene om å tilby oppfriskningsdose til alle som er 45 år og eldre når alle som er 65 år og eldre har fått tilbud. Også alle som jobber i helse- og omsorgstjenesten skal få tilbud om oppfriskningsdose.

– Det viktigste tiltaket i dagens situasjon er at alle over 65 år så raskt som mulig får en oppfriskningsdose. Det vil redusere behovet for mer inngripende tiltak betraktelig. Vaksine er veien ut av pandemien, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.

Regjeringen planlegger for at hele den voksne befolkningen kan få en oppfriskningsdose før påske. Det betyr at kommunene må planlegge for å sette 400.000 doser per uke.

– Kommunene vil få dekket kostnadene både til å vaksinere kjappere og til å gjøre tilbudet mer tilgjengelig. Staten vil også kompensere for utgifter til blant annet testing og andre nødvendige kronarelaterte tiltak. Vi følger også med på den økonomiske situasjonen i sykehusene, og vil ved behov foreslå tilleggsbevilgninger, sier helse- og omsorgsminister Kjerkol.

Powered by Labrador CMS