Ny corona-topp i Drammen:
63 tilfeller siste døgn

Døgntallet torsdag er det desidert høyeste siden midt i den verste perioden i forrige bølge.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det er med andre ord et kraftig hopp fra 46 tilfeller onsdag, som var det hittil høyeste tallet i den fjerde bølgen.

14-dagerstallet i Drammen har nå steget til 473 tilfeller. Siste døgn er det meldt om tre med ukjent smittevei, mens smittesporing fortsatt pågår for 11 tilfeller. 47 har kjent smittevei og to tilfeller knyttes til utenlandsreise.

Forrige gang det var flere tilfeller rapportert på et døgn var 25. mars, med 75 tilfeller. Døgnrekorden i Drammen under hele pandemien ble satt 23. mars i år med 96 tilfeller.

Drammen videregående, Åssiden videregående, Marienlyst skole, Svendsedammen skole, Kjøsterud skole, Akademiet Sundland, Brandengen skole og
Åsen barnehage er rammet av de nye smittetilfellene.

13 i Lier

Lier kommune melder torsdag om 13 nye smittede. For tre av tilfellene er det ukjent smittevei.

Blant de smittede er:

  • To elever ved St. Hallvard videregående. Dette utløser nytt testregime med karantene eller test for karantene for medelever. De berørte blir informert.
  • En elev ved Egge skole. Dette utløser ikke karantene eller test for karantene for andre ved skolen.
  • To elever ved Tranby skole. I det ene tilfellet utløser dette nytt testregime med karantene eller test for karantene for medelever, mens det ikke gjør det for det andre tilfellet. De berørte blir informert.
  • En elev ved Hennummarka skole. Dette utløser nytt testregime med karantene eller test for karantene for medelever. De berørte blir informert.
  • En elev ved Lierbyen skole. Dette utløser ikke karantene eller test for karantene for andre ved skolen.

Øvre Eiker kommune rapporterer om tre nye coronatilfeller siste døgn. Alle har ifølge kommunen kjent smittevei og er nærkontakter av tidligere kjente tilfeller.

De tre kommunene har dermed til sammen 79 nye tilfeller siste døgn.

LES OGSÅ:
Drammen: Høyeste smittetall siden mars

Powered by Labrador CMS