Øvre Eiker stenger også skolene

Fra og med torsdag 16. desember blir det digital hjemmeundervisning for samtlige elever på 1.-10. trinn ved skolene i kommunen. SFO stenger også. Barnehagene holdes åpne, men med redusert åpningstid.

Publisert Sist oppdatert

ØVRE EIKER: Det er klart etter et kommunestyremøte onsdag. Skoleåret avsluttes som planlagt 21. desember.

- Vedtaket begrunnes i at det er høy smittespredning i vår kommune, og smittetallene har økt kraftig de siste ukene. Den 15. desember ble det også innført nye karanteneregler for nærkontakter av koronasmittede, både husstandsmedlemmer og øvrige nærkontakter, opplyser kommunen i en pressemelding.

Skolefritidsordningen (SFO) holdes stengt fra og med torsdag 16. desember til og med torsdag 30. desember. SFO vil holde åpent fra 07.30-16.15 i denne perioden for sårbare barn og barn som har foresatte som har samfunnskritiske yrker.

Oppfordrer foresatte til å holde barn hjemme fra barnehagen

Kommunestyret har vedtatt at barnehagene i Øvre Eiker holdes åpne, men åpningstiden reduseres fra 10 timer pr dag til 8,5 timer pr dag (07.30-16.00) i perioden fra 16. desember og i inntil 4 uker.

- Kommunen oppfordrer foresatte som har mulighet, til å holde sitt barn hjemme fra barnehagen, men for de som har behov (barn med nedsatt funksjonsevne, sårbare barn og der foreldre ikke finner annen mulighet), vil tilbudet være åpent, uttaler kommunen.

Foresatte der begge er i samfunnskritiske funksjoner kan søke om utvidet åpningstid.

Gult nivå fra januar

Fra og med mandag 3. januar regner skolene med å ha ordinær undervisning igjen, og at skolefritidsordningen er åpen for alle som har plass der, skriver kommunen.

Det vil imidlertid være gult smittevernnivå fram til midten av januar. Foresatte får ytterligere informasjon direkte fra skolene.

Powered by Labrador CMS