Så mange benyttet seg av drop-in-vaksinering i Drammen

- Litt overraskende at såpass mange opplevde drop-in som beste løsning, når timebestilling har vært lett tilgjengelig, oppsummerer kommuneoverlegen onsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Når DRM24 var innom vaksinasjonslokalene i Drammen onsdag kveld, var det ikke akkurat kø og kaostendenser for å sikre seg et «vaksineskudd».

Tvert imot.

- Her er det veldig rolig nå, var den korte kommentaren fra en vaksinemedarbeider som tok seg en liten pause i kveldssola.

Både mandag og onsdag kveld har vært forbeholdt drop-in. Og noen har kjent sin besøkelsestid. Noen av de siste som fikk sikret seg første vaksinedose var en andpusten gjeng unge karer som «ramlet» inn i siste liten dra DRM24 var på vei ut i 1930-tiden.

- Mandag kom det cirka 110 personer. Til nå i dag har det vært cirka 100, uttalte kommuneoverlege John David Johannessen til DRM24 litt tidligere på kvelden.

Fornøyd med at tilbudet har blitt brukt

Og selv om det har vært relativt glissent besøk, er kommuneoverlegen «fornøyd med at tilbudet har blitt brukt, og at enda noen flere har fått sikret seg første vaksinedose».

- Det er tydelig at dette har vært et passende tilbud for noen. Men det er nok litt overraskende at såpass mange opplevde drop-in som beste løsning, når timebestilling har vært lett tilgjengelig, kommenterer Johannessen.

- Det er vanskeligere å planlegge for et drop-in tilbud, men gjennomføringen har gått veldig fint, legger han til.

LES OGSÅ: Nå blir det full vaksinestopp - siste frist denne uka

2.100 doser «siste» uke

Fredag er siste vaksinedag i Drammen før det blir to ukers full stans i vaksineringen. Denne dagen er imidlertid forbeholdt de med timebestilling.

Totalt blir det satt omlag 2.100 vaksinedoser denne uka i Drammen. Det er inkludert de få hundre som benyttet seg av dropin-tilbudet. Totalt betyr det i underkant av 95.000 doser satt i kommunen, inkludert førstegangsdoser.

Forrige uke ble det satt 7.925 vaksinedoser (8.200 tildelt), uken før satt kommunen vaksinerekord med over 10.000 doser.

Pågangen etter vaksine har dermed falt kraftig fra forrige, og det en god stund før kommunen har nådd målet om 95% vaksinedekning for alle over 18 år.

Gir bort tusenvis av doser

Kommunen er ifølge kommuneoverlegen nå i dialog med statsforvalteren i forhold til overskuddsdosene som i utgangspunktet har vært tildelt Drammen, men ubrukt de siste to ukene.

- Det ser ikke ut til å bli behov for å fremskynde vaksinering med dose to, som er nevnt som siste utvei, sier Johannessen.

LES OGSÅ: Utsetter 2. vaksinedose for mange tusen drammensere

Powered by Labrador CMS