Skal vaksinere 17.000 i løpet av to uker

Drammen kommune legger opp til storstilt vaksine-maraton med bistand fra Forsvaret de to neste ukene.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: - De neste to ukene er det lagt opp til nærmere 17 000 vaksinetimer i Drammen kommune fordelt på Drammenshallen og vaksinesenteret på Gulskogen, opplyser kommunen i en pressemelding.

Kommunen vil få hjelp av både Forsvaret og helsefagstudenter for å klare å tilby så mange vaksinedoser. For to uker siden opplyste kommunen at man ikke hadde behov for bistand fra Forsvaret, men den vurderingen har nå altså endret seg.

- Likevel har det vært et behov i kommunen for bistand og når det var enheter i Forsvaret som var klare til å bistå kommunene med vaksinering, så har vi etter dialog med Statsforvalter fått en enhet fra Forsvaret til å bistå ved to store vaksinasjonsrigger i Drammenshallen nå på nyåret, forteller beredsskapssjef i Drammen kommune, Sten Petter Aamodt.

Forsvaret skal avlaste annet helsepersonell.

- Vi forventer økt smitte fremover og det er viktig for kommunen å opprettholde ordinær tjenesteproduksjon på siden av vaksinasjonsarbeidet, sier Aamodt.

Alle innbyggere over 45 år, som det er gått mer enn 20 uker siden forrige vaksinedose, skal nå ha fått tilbud om å booke seg time til oppfriskningsdose. Dersom man ikke har fått sms, kan man kontakte vaksinetelefonen på 32 04 40 00.

- Vi oppfordrer alle til å booke time snarest, uttaler kommunen.

Powered by Labrador CMS