Flytter vaksineringen til «polet»

Kommunen flytter vaksinasjonstilbudet fra Gulskogen Senter til de gamle lokalene etter vinmonopolet på Bragernes.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det opplyser kommunen i en pressemelding torsdag.

I løpet av siste halvdel av januar 2022 vil vaksineringen av innbyggere i Drammen kommune flyttes fra Gulskogen senter til Rådhusgata/Thams gate på Bragernes.

Det nye vaksinesenteret vil komme i de gamle lokalene til Vinmonopolet i første etasje i parkeringshuset i Thams gate, vis à vis kjøpesenteret Torget Vest. Det vil blitt tatt i bruk i løpet av andre halvdel av januar.

130-140 vaksiner i timen

- Vi planla vaksinasjonssenter på Gulskogen senter da vi trodde vi skulle ha et drop-in tilbud for etternølere. Nå er situasjonen en helt annen, og veldig mange mennesker skal vaksineres i tiden som kommer, sier Sten Petter Aamodt, beredskapssjef i Drammen kommune.

Det jobbes i disse dager med å klargjøre det 900 kvadratmeter store lokalet på Bragernes. Kommunen er selv eier av bygget, noe som gjør at forutsigbarheten rundt vaksinasjonstilbudet blir god.

- Vi har bestilt inventar til lokalene. Det er et flott og stort lokale, hvor vi antar å kunne vaksinere opp mot 130-140 personer per time, forteller Aamodt.

Fortsatt noen dager i Drammenshallen

Det vil fortsatt være behov for å ha fulle dager i Drammenshallen for å kunne vaksinere flere tusen innbyggere per dag, men med et større vaksinesenter vil man i mindre grad måtte bruke Drammenshallen til vaksinering.

- Dette vil gjøre at vi kan legge noe mindre beslag på Drammenshallen videre, noe som er spesielt viktig av hensyn til skole og idrett. I det nye lokalet på Bragernes vil det også være relativt store rigger der alle virksomheter bidrar inn, i tillegg til løpende vaksinering tilsvarende tilbudet vi nå har på Gulskogen Senter, sier Sten Petter Aamodt.

- Ikke behov for bistand fra Forsvaret

Kommunen opplyser til DRM24 at de foreløpig har takket nei til bistand fra forsvaret i vaksineringsarbeidet, slik regjeringen nå har tilbudt.

- Vi er ikke der enda at vi har tømt samfunnets sivile ressurser. Vårt svar på forespørselen har derfor vært at vi ikke oppfyller kriteriene, sier beredskapssjef Aamodt til DRM24.

Når det gjelder bistand fra apotekene til vaksinering venter kommunen på utspill fra staten, men også her er vurderingen at kommunen selv har kapasitet til å håndtere vaksineringsarbeidet utifra dagens situasjon.

- Det vil nok ikke utgjøre de store volumene for oss, og det blir isåfall et supplement til vårt offentlige tilbud, da eventuelt med noe koordinering i forhold til vaksineregistrering, sier Aamodt.

PS: Alle som har fått time for vaksinering til og med 14. januar skal fortsatt på vaksinesenteret på Gulskogen eller oppsatte dager i Drammenshallen.

Powered by Labrador CMS