Arild Sørensen fra åpningen av den nye delikatesseforretningen i Sørensen Fisk og Vilt i mai 2020.

Delikatesse-forretning stengt på dagen av Mattilsynet

Årsaken var renhold som var så dårlig at det kunne utgjøre en fare for kundene.

Publisert Sist oppdatert

ØVRE EIKER: Mattilsynet stengte tirsdag denne uken Sørensen Fisk og Vilt i Vestfossen med umiddelbar virkning, skriver Eikernytt.no.

Det skal ha vært et tips fra en kunde som førte til at Mattilsynet tirsdag denne uken kom på uanmeldt tilsyn hos Sørensen Fisk og Vilt i Vestfossen. Butikken, som beskriver seg selv som en delikatesseforretning, åpnet i mai 2020 med Arild Sørensen som innehaver.

På sine Facebooksider skriver butikken følgende: «Vi vil holde stengt til over påske, da vi må foreta en omgjøring i butikken. Det er ikke vi som har bestemt dette det er i fra mattilsynet».

- Gjennomgående dårlig renhold

– Det er ikke ofte vi går til dette skrittet, men her ble det avdekket det vi beskriver som gjennomgående dårlig renhold og anså at dette var en fare for kundene, sier seniorinspektør i Mattilsynet, Ann Kristin Lumkjær Hoel til Eikernytt.no.

Hun understreker at den endelige rapporten fra tilsynet ikke er klar ennå, men sier at butikken ikke kan åpne igjen før de avvikene som vil bli listet opp er rettet opp i.

– Butikkinnehaveren vil få rapporten om kort tid og må da lukke de avvikene som er gjennom å gjøre riktige tiltak. Deretter må vi varsles og i slike tilfeller som dette er det ikke uvanlig at vi reiser på et nytt tilsyn for å sjekke at alt er i orden, sier Hoel.

Butikken selger både ferske og fryste varer, og sjømat er spesielt utsatt for bakterier og som dermed kan være farlige å spise.

DRM24 har vært i kontakt med Arild Sørensen, som ikke ønsker å uttale seg i sakens anledning.

Powered by Labrador CMS