I disse dager fjernes grusen fra kommunens veier, sykkelveier og fortau.

Dette er status på gatefeiingen

Målet er å bli ferdig med å feie alle gater innen 1. mai, ifølge kommunen - men tør ikke love noe etter fjorårets kjempesprekk.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Da var ikke gatefeingen ferdig før nærmere sommerferien enkelte steder etter mye trøbbel og forsinkelser. Også i år er det ifølge kommunen strødd mye, og det har vært en sen vinter, og kommunen kan ikke si når de kommer til å feie hvor.

- Vi er avhengige av at været er på vår side for å få feiet gatene etter planen. Hvis det er frost, må vi vente. Det er fordi det brukes vann når vi feier. Blir det for mye regnvær, vil det også gjøre fremdriften vanskelig, fordi grusen blir for våt til å feies opp.

Som vanlig kan man imidlertid forvente at sentrumsområdene er først ute, mens Konnerud-beboerne må vente helt til slutt. Synes du det tar for lang tid, vil kommunen imidlertid ha seg frabedt klaging på manglende feiing før etter 12. mai

- Først feies strøgrusen vekk med en såkalt grovfeiing. Et par uker senere kommer vi tilbake og gjør finfeiingen. Det betyr at dersom du ikke er fornøyd med feiingen av gata di i første runde, er det fordi finfeiingen ikke har blitt gjort ennå.

- La grusen ligge

Kommunen vil helst at beboerne ikke begynner med kosting på egen hånd, da det kan forsinke prosessen.

- Det er viktig at innbyggere ikke koster stein, løv eller avfall ut på fortau eller i veien. Grus på fortau må heller ikke kostes ut i veien, uttaler kommunen.

- Grushauger, kvister eller løv i veien vil forsinke fremdriften på feiingen kraftig, da feieutstyret ikke klarer å få med slike hauger. Det er i tillegg en stor belastning for feiekostene, som kan gjøre at det blir driftstans. Sugesystemene til feiemaskinene kan tettes dersom kvist og løv suges inn. 

Husk å flytte bilen din fra gateparkering

Vårrengjøring i gatene betyr at det kan komme opp midlertidig skilting med parkering forbudt i flere veier.

- Derfor må du sjekke skiltingen langs veien ekstra nøye før du parkerer. Du er pliktig til å sjekke bilen din minst én gang i døgnet for å se om det er satt opp midletidig parkering forbudt-skilt. Det hjelper oss veldig at bileiere flytter parkerte biler som kan være til hinder for feiebilene, uttaler Drammen kommune.

Powered by Labrador CMS