SENT UTE: Dette er vanligvis et kjærkomment vårtegn, men det jobbes fortsatt med gatefeiing og fjerning av vinterenes etterlatenskaper i Drammen i det vi går over i juni måned.

Vårfeiingen går mot slutten, ifølge kommunen:
- Her er det rene grustaket

Kommunen ba innbyggere melde inn feil dersom gater fortsatt ikke var feid. Dem var det mange av - og feilmeldingstjenesten fungerer ikke.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Som tidligere omtalt før pinse ligger grusen fortsatt tjukk mange steder i kommunen, etter at kommunen først lovet at man skulle være ferdig til 17. mai.

Siden før pinse og til og med onsdag, har DRM24 forgjeves forsøkt å få kommunen i tale om status på gatefeiingen. Det har ikke vært mulig.

Men tirsdag rykket kommunen ut med en statusoppdatering på Facebook, med tittelen vårfeiingen går mot slutten. Man kunne også lese at a rbeidet er ferdig i Svelvik og vest i kommunen, mens det i Drammen gjenstår noe arbeid.

- Forrige uke ble det grovfeiet på Konnerud og finfeiing pågår. Det gjenstår noe finfeiing blant annet på Hedensrud og strekningen Gulskogen mot Austad. Finfeiingen på Bragernes går også mot slutten, uttalte kommunen videre.

- Like greit å la grusen ligge

Reaksjonene lot imidlertid ikke vente på seg fra mange av byens innbyggere, da mange fra byens ulike bydeler åpenbart ikke kjente seg igjen i denne virkelighetsbeskrivelsen.

Her er et utdrag fra kommentarfeltene:


- Det ligger minst 1 tonn med grus på Tinghustomta-parkeringen.

- Niemannsvei på Åssiden er rene grustaket! Og i krysset Skrenten/Olaf Bergers vei/HansHansens vei ligger det igjen sikkert 100 kilo!

- Er det feil eller er det bare dårlig planlegging om man skal melde inn 'feil' av denne sorten. Appen er jo bare en merkelig historie for seg selv.. 'under arbeid/ser på saken' godt over året Ting tar tid!

- Ikke feid fortauene i Fredli på Konnerud. Barna kan tryne på sykkel eller sparkesykkel

- Når dere bruker ubrukelige EL feiebiler blir det sånn

- Veldig dumt at de sier på facebook at mann kan melde feil som ikke leses engang....

- Er vel ikke helt ferdig i Svelvik

- Synes de har hatt god nok tid på seg til å bli ferdig nå.

- Ja.. helt enig.. med den farta de har, har vi vel grus frem til skoleferie. Da er det jo nesten like greit å la det ligge, så kommer vinteren ferdig gruset.

- Ikke mye grovfeid i Myrvangen og Hauanveien. Der ligger fortsatt grusen tjukk.

- Oppe i Revefarmen også

- Tårnveien og Smithestrøm fortsatt ikke feid.

- Ikke feiet i Gamle Pukerudvei

- Ikke grovfeiet på Prøisrudbakken på Konnerud

Meldetjenesten ikke aktivert: - Bare å beklage

I den samme statusrapporten fra kommunen på Facebook, ble byens innbyggere i Svelvik og Nedre Eiker bedt om å benytte meldetjenesten «feil knyttet til kommunale veier» dersom det fortsatt var ufeide veier.

Ikke overraskende var det, utifra kommentarfeltene, også en del innbyggere som her hadde noe på hjertet. Problemet var bare at meldingstjenesten ikke fungerte, kunne flere rapportere.

- Det er bare å beklage. Vi visste ikke at det lå en tidssperre inne i systemet da vi gikk ut med informasjonen. Den går visstnok ikke an å fjerne, så vi ber om at melding sendes inn etter 2. juni, svarte kommunen opp.

Så gjenstår det å se da, om kommunens egne prognoser kan gå i oppfyllelse denne gangen:

- Forhåpentligvis kan vårfeiingen avsluttes i slutten av denne uka.

Powered by Labrador CMS