Donerte lokal brannbil til Ukraina

Tidligere har brannbilen kjørt på veiene i Nedre Eiker, Sylling og Eggedal. Nå donerer Drammensregionens brannvesen bilen til krigsrammede Ukraina.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Krigen i Ukraina har skapt en svært vanskelig situasjon for redningsmannskapene i landet, og flere norske brannvesen har sendt biler og utstyr til sine ukrainske kollegaer, for å bidra til å redde sivile liv. På mandag holdt Drammensregionens brannvesen en enkel markering, hvor de ga bort en mannskapsbil med utstyr til Ukraina.

- Vi er helt sikre på at denne bilen vil redde liv. De ukrainske brannvesenene har et stort behov for biler og materiell, og i Ukraina er dette veldig bra utstyr, forteller Erlend Berg. Han tok imot donasjonen på vegne av NUBAS (Norsk Ukrainsk Brann- og Ambulansestøtte), en frivillig organisasjon som sørger for overleveringen av norske donasjoner av brann- og ambulansemateriell til Ukraina.

Lokal brannbil

Mannskapsbilen har vært på oppdrag flere steder i drammensregionen. Den kom til brannvesenet i Nedre Eiker kommune i 1998, og tjenestegjorde der til den ble flyttet til Sylling i 2007. Sju år senere kom den til Eggedal, hvor den har vært i bruk frem til nå. Da mannskapsbilen i Eggedal skulle skiftes ut ble det foreslått å donere den til Ukraina.

- Vi nølte ikke med å si ja til å støtte dette forslaget, og vi er stolte av å kunne bidra til en god sak. Vi vil også takke NUBAS for det store engasjementet de viser, sier ordfører i Lier Gunn Cecilie Ringdal, som er leder i Drammensregionens brannvesens representantskap.

I god stand

Mannskapsbilen er fra 1998, og har dermed den fordelen at den har lite elektronikk og er enkel å reparere og finne reservedeler til.

- Det har vært viktig for oss at det vi sender nedover er i god stand, og at det er noe kollegaene våre der nede kan få bruk for. Bilen ble EU-godkjent for en uke siden, så den skal være i orden, forteller brannsjef Torgeir Andersen.

I tillegg til mannskapsbilen gir de også bort nyttig utstyr, som røykvifter, redningsverktøy, strømaggregat og bekledning, samt litt «ekstra» i form av energibarer, som vil komme til nytte ved krevende innsatser.

- Vi vil benytte denne anledningen til å sette fokus på de vanskelige forholdene våre ukrainske kollegaer jobber under. Forhåpentligvis kan det inspirere flere til å bidra til dugnaden mange norske brannvesen er med på, sier brannsjef Andersen.

Powered by Labrador CMS