Drammenselever får representere Norge i lego-konkurranse i USA

First Lego League-laget «ARD spagheπi» fra Akademiet realfagsskole kvalifisert til internasjonal finale.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: I desember overrasket lego-laget fra Drammen alle ved å kvalifisere seg til den skandinaviske finalen i Mo i Rana, i det som kalles en episk teknologikamp for barn og ungdom mellom 9 og 16 år.

Der konkurrerte de mot mestere fra 35 byer i Skandinavia og stakk av med den prestisjetunge "kjerneverdiprisen".

Fra afrikansk vestkyst til amerikansk østkyst

Nå er laget fra Akademiet Realfagsskole Drammen invitert til sitt neste teknologieventyr: Den internasjonale finalen i Massachusetts, USA i juni, melder Akademiet Realfagskole i en pressemelding.

– Vi er utrolig stolt av innsatsen elevene har lagt ned i First Lego League-arbeidet. Dette er ungdommer som er svært interessert i teknologi, og som på veien til seier tar vare på hverandre i prosessen, forteller en stolt veileder og mentor, Emil Strand Gjengedal.

Lego-laget gjorde det også meget bra i fjorårets konkurranse. Da kom de seg helt til Marrakech under internasjonal finale.

– Det var stort å stikke av med seier i skandinavisk finale, og nesten uvirkelig å bli invitert til internasjonal finale. Og det to år på rad, sier Tove Filippa Hauge-Iversen. 

Håper på bidrag

Det er ikke alle forunt å få en slik mulighet i ungdomsskolealder. Elevene håper de klarer å samle inn bidrag fra bedrifter og enkeltpersoner – slik at de kommer seg hele veien til USA.

Før elevene kan pakke kofferten og dra, trenger de økonomisk bistand for å få med veileder og utstyr over dammen.

– Tenk å kunne konkurrere med de beste av de beste på Worcester Polytechnic Institute. Dette er en sjanse for våre lokale helter til å møte andre LEGO-entusiaster fra alle kanter av kloden. Konkurransen blir så seriøs denne gangen at de må stå på tærne for å holde følge. Å representere Norge er ikke en lett oppgave, men det er en mulighet for lokale bedrifter til å støtte en god sak og samtidig få litt "internasjonal" PR, forteller Emil Strand Gjengedal.

Laglederen er stolt av at laget har «satt Drammen på verdenskartet» – i hvert fall på LEGO-kretsen.

– Vår lidenskap for teknologi, innovasjon og læring er det som driver oss framover - sammen med litt LEGO, selvfølgelig!

Dette er First Lego League

First Lego League Challenge er verdensomspennende konkurranser innenfor kunnskap og teknologi. Målet er å inspirere barn og unge til å bli morgendagens problemløsere, teknologer, ingeniører og forskere. Det er over 670 000 elever fra 110 land som deltar i konkurranser over hele verden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS