Fant narkotika på ungdomsskole

25 gram MDMA gjemt på Svensedammen skole på Konnerud.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Saken ble kjent etter at det gikk ut informasjon fra skolen til foreldrene etter pinse, skriver NRK som først omtalte saken.

Funnet ble gjort for omlag to uker siden, og siden har politiet gjort undersøkelser på skolen, som har over 500 elever. Det er foreløpig ingen mistenkte i saken.

En pakke på 25 gram ble funnet gjemt av skolens ansatte over noen takplater på et av skolens toaletter. Det syntetiske stoffet har en verdi på rundt 1.000 kroner per gram.

– Dette er et typisk ungdomsdop, det som ble kalt ecstasy for noen år siden, og som er livsfarlig. For du vet ikke hva du får i deg. Og det gjør jo sitt til at det er en alvorlig sak, sier leder for forebyggende avdeling i Sør-Øst politidistrikt, Geir Oustorp til NRK.

Han er bekymret for mulig omsetning av farlige narkotiske stoffer på en ungdomsskole.

– Det føyer seg inn i rekken om at ting nå skjer bare tidligere og tidligere. Dette har før vært – ikke vanlig – men vi har hatt det på videregående skoler. Og nå har vi det på ungdomsskoler. Det er dessverre ikke overraskende at det brukes narkotika i yngre og yngre årsklasser, sier Oustorp.

Powered by Labrador CMS