Kaptein Knuff underholdt barn og voksne med sitt sjørøvershow «litt på kanten» da Hokksund Camping feiret 40-års jubileum lørdag.

Feiret 40 års drift med fest, leker og sjørøvershow på campingen

I år er det 40 år siden Gustav Braathen og kona startet opp med campingplass i Stryken i Hokksund. I dag er dette blitt en av Norges beste campingplasser med 245 plasser, 20 hytter og 12 leiligheter i tillegg til god plass for telting. Lørdag var det stort bursdagsselskap.

Publisert Sist oppdatert

ØVRE EIKER: Med gratis popcorn og is til alle barna, egen fotball-binge, oppgradert lekeplass og ikke minst et skikkelig sjørøvershow med Kaptein Knuff, ble første del av 40-års feiringen unnagjort i deilig sommervær, skriver Eikernytt.no.

Litt senere på ettermiddagen ble det skikkelig fyr på grillene og mange koste seg både med mat og drikke denne kvelden. I tillegg ble det underholdning med coverbandet «Splitter Pine» og høy stemning skal vi tro ryktene herfra. Ifølge daglig leder, Audun Wang, gikk det hele for seg i sømmelige former og ikke noe bråk i løpet av kvelden.

Daglig leder Audun Wang var storfornøyd med feiringen, men er litt vel sliten atter flere lange dager for å komme i mål.

Nordmenn og laksefiskere

Med sin nære beliggenhet til Drammenselva er plassen sårbar for flom og skader. Men gjennom mange år er Hokksund Camping bygd opp og om slik at de takler det meste av hva værgudene kaster på dem.

Men under fjorårets ekstremvær med navn «Hans» og påfølgende uker med regnvær, ble det gjort skader som kostet dyrt. Det gjorde også at plassen måtte ta ytterligere grep for å unngå skader i fremtiden.

Det er flest nordmenn og laksefiskere som bruker denne 4-stjerners plassen med plass til 245 vogner hvorav 180 er beregnet på dagsturister og ikke «fastboende». Mange har Hokksund som sitt faste tilholdssted hver sommer – mye på grunn av laksefisket. I år er det dessverre historisk dårlig, men med håp om at det tar seg opp igjen utover sommeren og høsten.

Gustav Braathen startet opp med campingdrift for 40 år siden og har siden brukt tusenvis av timer i Stryken med å utvikle og bygge opp plassen til det den er i dag. Nå er dessverre helsen ikke helt på topp og han kunne slappe av og følge med på showet uten noen plikter.
Familien Braathen som har stått bak utbyggingen og drift av Hokksund Camping i alle år. (f.v.) Nils Ivar Braathen, Irina Braathen, Toril Juel, Ole Fredrik Braathen, Gustav Braathen og Kristian Braathen.

Østsiden Jeger- og Fiskerforening gratulerer

Østsiden JFF ønsker å takke familien Braathen for det arbeidet dere har lagt ned gjennom alle disse 40 år. Dere har klart å utvikle stedet til en perle som nå ligger helt i toppklassen i Norge. Stedet har også vært et samlingspunkt for laksefiskere helt siden fiskeforeningen startet opp med fiskekortsalg i Stryken. Det har vært festivaler og fester som går inn i historiebøkene. Mange kjente navn har vært innom og mange drømmer har blitt oppfylt. Hvem kunne våget å tro at Hokksund og Eiker skulle få et slikt sted. Det er mange som skal takke – vi i Østsiden JFF ønsker å gjøre dette til dere som har skapt dette stedet, og vi gleder oss til nye 40 år med godt samarbeid. Tenk hvilke muligheter det blir når laksen kommer tilbake for fullt i Drammenselva, skriver de på Facebooksiden sin.

Powered by Labrador CMS