Kjell "Kjebo" Borgersen, Jostein Flo og Drillo ga litt ekstra krydder om storhetstiden etter førpremiere på "Alt for Norge".

Drillosfilm: Dypdykk i norsk fotballs glansperiode

En fullsatt sal i KinoCity i Drammen fikk tirsdag oppleve førpremiere på filmen om Egil Olsen og hans Drillos fantastiske reise i to fotball-VM på 1990-tallet.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN/NORGE: Filmen «Alt for Norge» får nemlig ikke ordinær kinopremiere før 22. april - på den tidligere landslagstrenerens 80-årsdag.

Tidligere informasjonssjef i Norges Fotballforbund Kjell «Kjebo» Borgersen, som tok initiativet til denne visningen, hadde fått hovedpersonen selv til Drammen, hvor Drillo møtte fansen. Med på førpremieren var også filmens produsenter Daniel Høglund og Jo Vemund Svendsen.

Lokale nøkkelpersoner fra denne tiden var også gjester på førpremiere: Odd Flattum fra Vikersund som var President i NFF under VM i USA i 1994 og Øyvind Larsen fra Åssiden som var Drillos analyseekspert. Og selvfølgelig Jostein Flo som var en av Drillos nøkkelspillere i de to VM Norge spilte.

Ved filmens slutt ble det applaus fra salen før «Kjebo» fikk Drillo og Josteins inntrykk av filmen.

Spent trio med aktører fra glanstiden før førpremieren, Kjell «Kjebo» Borgersen, Jostein Flo og Drillo.

Et fotballiv

Filmen viser mye om Egils fotballiv. Helt fra oppveksten på Østsiden i Fredrikstad, den kontroversielle ansettelsen av ham som landslagstrener og fram til den berømte 2-1 seieren over Brasil i Marseille den 23. juni 1998.

Men den tar også et dypdykk inn i det unike miljøet det var i landslagstroppene til Egil. Og ikke minst deres lojalitet til hans fotballsyn og spillestil selv om mange av mediene særlig etter at Norge ikke gikk til EM i England i 1996 satte spørsmål om han var den rette til å få Norge videre.

Fra filmen - Drillo i jubelekstase etter kjempekampen mot fotballgigangen Brasil.
Fra filmen - Kjell «Kjebo» Borgersen og Drillo etter Brasil-kampen.

«Memory Lane»

Hele filmen er en reise nedover «memory lane», men også et bevis hvor stahet og systematisk jobbing fra en stor personlighet som trener klarte å slå de beste i verden.

En ung gutt på første rad spurte Drillo etter filmens slutt om han trodde Norge noen gang vil bli like gode igjen?

- Ja, det tror jeg. Tror faktisk de vil komme lenger enn oss, men at vi noen gang er nummer to på FIFA-rankingen igjen, som vi i en periode var, tror jeg aldri vil bli kopiert, svarte han til applaus.

Noen fans sikret seg Drillos autograf etter førpremiere.

KLIKK PÅ VINDUET OVER FOR Å SE TRAILER!

Powered by Labrador CMS