WONKA: Timothée Chalamet spiller den unge Willy Wonka, som drømmer om å bli sjokoladefabrikant, og får hjelp av Oompa-Loompen Hugh Grant på veien.
WONKA: Timothée Chalamet spiller den unge Willy Wonka, som drømmer om å bli sjokoladefabrikant, og får hjelp av Oompa-Loompen Hugh Grant på veien.

Ukens kinopremierer: Filmatisk eventyr-magi

Publisert Sist oppdatert

FILM: Filmen Wonka er ikke den tredje versjonen av den kjente Willy Wonka-historien, etter den første i 1971 og den andre i 2005. Dette er en helt nyskrevet film som forteller den unge Willy Wonkas historie, om hvordan han ble verdens beste sjokolademaker.

Men en lang og eventyrlig vei skulle han gå før han kom så langt – en ung mann proppfull av ideer og overskuddsenergi. På veien blir han kjent med en bitte liten Oompa-Loompa, som spilles av Hugh Grant, med grønt hår og oransje ansikt.

Wonka er skrevet av Paul King og Simon Farnaby – sterkt inspirert av Roald Dahl, men heller ikke mer – dette har de funnet på helt selv. King, som har regissert Wonka, er mest kjent for å ha regissert Paddington 1 og 2, og omtalene av Wonka sier at det er like mye hjertelag i denne som de to kjente og kjære filmene om den lille bjørnen. Produsentene er de samme som har laget Harry Potter, så her kan en forvente mye av et stjernelag.

Filmen kommer i original tale, men en versjon er også med norske stemmer. Filmen passer for barn fra seks år, og varer i to timer.

Ønske: Ny storfilm fra Disney

I denne filmen møter vi den unge piken Asha, som bor i kongeriket Rosas. Den som hersker over Rosas er den skumle kongen Magnifico. Asha har et ønske som er så sterkt at universet hører henne, og sender Star til jorden - en liten ball av en god fe som vil hjelpe til med å oppfylle ønsket hennes. Og det hun ønsker er å konfrontere den onde herskeren. Og med sterk idealisme og store porsjoner mot, og stjernehjelp, så kan de utroligste ting skje.

Filmen har fått sånn midt på treet mottakelse av anmeldere, og en god del bedre av publikum, på Rotten Tomatoes. Begge parter er enige om at her er det mye god musikk, fantastisk produksjon, mye humor, og en del rørende scener som lugger i tårekanalene. Anmelderne misliker at filmen har referanser til en rekke av Disneys tidligere klassikere, og at den derfor ikke står støtt på egne ben. Men referanser til andre filmer kan være nettopp det Disney-fans gleder seg over.

Filmen har fått seks års aldersgrense, antageligvis på grunn av noen skumle scener med kong Magnifico.

Powered by Labrador CMS