FORTVILTE: DBK's Prince Kabeya etter en stor mulighet på tampen av kampen.

Folkefest under historisk cupderby på Ørenbanen

Mjøndalen beseiret Drammen Ballklubb 5-1. Men hjemmelaget kunne fort ha pyntet betraktelig på resultatet, og vant 2. omgang på både mål og målsjanser.

ØREN: Som en DBK-klubbmann uttalte til DRM24: - Det var synd vi slapp inn noen billige mål i 1. omgang.

Det stod nemlig 5-0 til gjestene fra motsatt side av ælva til hvilen, og det hele så nokså mørkt ut. Men hjemmelaget fra 4. divisjon skulle heve seg betraktelig etter pause, og ga de omlag 1.000 fremmøtte publikummerne valuta for pengene.

Ikke bare reduserte de til 1-5 og scoret omgangens eneste mål ved Marcus Næslund Haugland, de var også farlig frempå med et par store målsjanser signert hjemmeprofilen Prince (bildet), blant annet på en kjempeheading som fikk det til å gå et gisp gjennom publikum.

Med gratis kakeutdeling og skikkelig cupstemning ble hjemmelaget klappet av banen, mens Mjøndalen kan konstatere at de er videre til 2. runde etter det som må sies å være en fortjent seier.

Dermed lever også håpet om en ekte «Ælv Classico» videre i år, da Buskerud fotballkrets sendte Godset til Heming og Oslo i 1. runde, istedenfor å lage lokal fotballfest slik mange hadde håpet på.

Uansett lever nok ballklubb-supporterne lenge på denne historiske cupkampen - det er nemlig 40 år siden sist de deltok i NM i fotball for menn.