Fredrik Solvang etter flyktningedebatt:
- Lurer på hvordan det er i Drammen kommunestyre!

Selv «Debatten»-programleder Fredrik Solvang syntes åpenbart det blåste friskt av kamphanene fra Drammen etter en ekstraomgang i NRK tirsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN/OSLO: Etter å ha blitt harselert med i beste sendetid til latter og glimt i øyet under Nytt på Nytt fredag, fikk de to motpolene representert ved Simon Nordanger (Sp), Tony Burner (SV) og Herman Ekle Lund (V) på den ene siden og (i all hovedsak) Jon Helgheim (Frp) på den andre,  fortsette debatten med de samme beskyldningene og argumentene vi har hørt i Drammen den siste uka hos Fredrik Solvang i «Debatten» tirsdag kveld.

SE SENDINGEN I REPRISE HER

Ordfører Kjell Arne Hermansen (H) var også tilstede, men var mer opptatt av å forsvare Drammens rykte og gode intensjoner enn å kaste seg ut i skyttergravskrigen - mens Turid Solberg Thomassen (Krf) fikk de største forklaringsproblemene med hvordan hun kunne stemme for et vedtak hun åpenlyst var imot, for deretter å ønske underkjent - etter tidligere å ha signert samarbeidsavtalen som underbygger det samme som vedtaket i kommunestyret.

Avslutningsvis kom også Høyres Jan Tore Sanner på banen i studio for å belyse Høyres standpunkt fra sentralt hold, og avsluttet noe uventet en diplomatisk argumentasjon om mangelfull statlig styring med å beskylde Helgheim for å ønske seg en «polarisert debatt».

- Det er åpenbart at du ønsker bråk, sa Sanner direkte henvendt mot samarbeidspartiets mann fra Drammen.

- Ikke legg intensjoner i min munn som jeg ikke har. Å lage bråk er det andre som gjør, repliserte Helgheim.

Her kan det med andre ord brygge opp til diskusjoner også mellom partiene på sentralt nivå før et nytt regjeringssamarbeid eventuelt også ser dagens lys.

Apropos diskusjon - Fredrik Solvang oppsummerte debatten slik: 

- Når det ble sånn i Debatten-studio så lurer jeg på hvordan det er i Drammen kommunestyre!

Powered by Labrador CMS