FULL FYR: Brannvesenet har de siste to dagene vært på skolen for å forebygge. Til liten nytte. Flere elever DRM24 har snakket med utrykker at de er redde.

Galterud: Elever fyrte opp søppelcontainer midt i skoletiden

Full utrykning til skolen for andre dag på rad torsdag.

Publisert Sist oppdatert

FJELL: En søppelcontainer utenfor skolen ble påtent mens det var undervisning på ungdomsskolen torsdag ettermiddag, og hele skolen evakuert.

Brannvesen og politiet rykket ut til stedet, og mens brannvesenet skal ha fått noenlunde raskt kontroll på brannen med slukking, gjennomfører politiet samtaler med noen mistenkte i etterkant.

- Vi har noen navn på blokka da det er noen elever som er observert i området, sier rektor Simon Jara (bildet) til DRM24.

BEKYMRET: Rektor Simon E. Jara har satt alle kluter til for å få bukt med ildspåsettelsene, som skal være en form for hevnaksjoner på strengere håndheving av reglene ved skolen.


Det er andre dag på rad at brannalarmen går. Onsdag ble det påtent et ark på en toalettdør. Tidligere torsdag formiddag gikk brannalarmen på skolen fordi noen elever hadde foråsaket røykutvikling på et toalett. Brannvesenet rykket ut til automatisk brannalarm, men snudde underveis etter tilbakemelding fra skolen om at det ikke var noen brann.

Bare et par timer senere var det altså helt reellt.

- Det er helt åpenbart at det er noen som er ute etter å skape rabalder og forpurre skolehverdagen, sier Jara til DRM24.

Han var selv i samtale med politiet og ansatte mens ståheien pågikk, for å forsøke å få oversikt.

DRM24.no kommer tilbake med mer.

VITNER: Politiet noterte seg vitneopplysninger fra stedet.
AVHØR: Politiet (sorte klær med ryggen til) og ansatte ved skolen tok med seg to gutter for en prat i etterkant av hendelsen.
Powered by Labrador CMS