RUVER I LANDSKAPET: Pariserhjulet er som følge av høyden synlig fra nær sagt hele byen.

Gigantisk pariserhjul skal stå på torget i tre måneder

Som et stunt for å gjøre Drammen mer attraktiv skal pariserhjulet fra Lunds tivoli nå få langtidsopphold på Bragernes Torg.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Om du har beveget deg i sentrum denne uka skal det godt gjøres å ikke ha lagt merke til mastodonten som har blitt reist og montert midt på Bragernes Torg ved foten av Sankt Halvards brønn.

Hjulet er 45 meter høyt, og når mørket faller på - med blinkende lys som er godt synlig i alle himmelretninger. Åpningstid skal være hver dag fra klokken 11.00 til 19.00.

Fredag kom også gondolene på plass, før hjulet er planlagt åpnet for publikum mandag.

Kabelstrekket lufta i forgrunnen er pariserhjulets strømtilførsel hentet fra et annet sted på torget.

Fra januar til april

Etter et utspill fra Byen Vår Drammen på dt.no i desember, ble søknaden hastebehandlet i hovedutvalget for tekniske tjenester i kommunen før jul. Der fikk man alle nødvendige velsignelser for å gå videre med pariserhjulet, som over nyttår ankom byen etter å ha tjenestegjort i Trondheim i høst - og skal nå stå på torget frem til 14. april.

Ifølge initiativtakerne i «Prosjektet Attraktive Drammen», bestående av Byen Vår Drammen, Næringsforeningen i Drammen og Drammens Tidende, er formålet med pariserhjulet å «gjøre byen mer attraktiv hele året».

Prosjektet er initiert av Drammen kommune og vedtatt i formannskapet i 2023 som et 4-årig samarbeidsprosjekt mellom kommune og næringsliv.

- Vi håper å få satt Drammen på kartet. Ikke minst nå på vinteren er det fint å kunne skape mer liv i byen, uttalte leder i Byen Vår Drammen Tom Søgård da planene ble presentert i avisa.

ELVEFESTIVALEN: Tilsvarende hjul sett fra avstand plassert på Bragernes Strand under Elvefestivalen i fjor.

- Den nødvendige tiltrekningskraft

I søknaden til kommunen skriver Byen Vår Drammen følgende:

- Dette har den nødvendige tiltrekningskraft som vi trenger for å få folk fra kommunen og også fra regionen til å ta turen til Drammen sentrum. Dette vil medføre et økt kundegrunnlag for næringsdrivende i området. Vi legger opp til en offensiv markedsføringsplan i og utenfor kommunen som kommer til å bidra til dette.

LITT PÅ HALV TOLV? Sett i profil fra rådhuset/brannvakta ser det ut til at pariserhjulet har litt «slagside» sammenlignet med bygningene og heisekranene rundt.

Foreløpig er det ikke kjent hva prislappen for prosjektet kommer på, inkludert leie, strømtilførsel og mannskaper for driften.

I søknaden til kommunen kommer det imidlertid frem at finansieringen av pariserhjulet gjøres ved billettsalg. Her er det antydet en pris på 139 kroner per tur. Så gjenstår det å se om køene blir lange for denne typen sentrumsaktiviteter i den kaldeste vinteren i manns minne.

SE FLERE BILDER AV PARISERHJULET:

Powered by Labrador CMS