TOK INNERSVINGEN: Anders Grøndal i sin Ford Fiesta R5 rallybil ble raskest og leder nå NM-sammendraget.

Grøndal og Larsen i tett fight i bakkeløp-NM

Det ble en dramatisk duell om hundredeler da de to erkerivalene stilte til start i Agder i helga.

Publisert Sist oppdatert

KONSMO: Det ble lørdag og søndag kjørt både første og andre NM-runde på Konsmobanen, og nær 50 biler stilte til start på den 1800 meter lange grusbakken.

Og ikke uventet var det de to rivalene fra Drammen, Anders Grøndal og Frank Tore Larsen, som bet best fra seg.

Både lørdag og søndag ble det kjørt 3 omganger hvor beste omgangstid vinner, og i de to omgangene lørdag hadde Grøndal hundredelene på sin side med seks fattige hundedeler ned til Larsen. I finaleomgangen var det imidlertid Frank Tore Larsen som stakk av med seieren og dermed 1. NM-runde.

Søndag var det klart for revansje for Grøndal, men her skulle også en tredjemann blande seg inn i kampen om førsteplassen.

Dagen startet imidlertid med at Larsen forsvarte posisjonen med seier i de to første omgangene. I finaleomgangen dukket løpets store overraskelse Lars Martin Stensbøl opp, og slo alle tidene til både Larsen og Grøndal med 1.07.89.

Den maktet ikke Larsen tangere selv med en bestetid for helgen på 1.08.03. Men Grøndal greide å tyne ut det siste med 1.07.46, som også ble vinnertiden.

Med en andreplass og en førsteplass leder dermed Anders Grøndal bakke-løp-NM foran de to andre etter å ha vært aller raskeste mann gjennom løypa.

Powered by Labrador CMS