Butikksjef Merethe Bjerknes på Extra stengte butikken for skoleungdom denne uken etter flere tyverier den siste tiden. Hun vil at slik oppførsel skal ha konsekvenser.

Hærverk, nasking og forsøpling i Vesfossen

Den nyoppussede ungdomsskolen blir utsatt for skadeverk, og den lokale butikken har stengt dørene for elever.

Publisert Sist oppdatert

ØVRE EIKER: I fjor sommer pågikk det et intenst arbeide med å pusse opp Vestfossen Ungdomsskole. Cirka 20 millioner kroner ble brukt til maling av alle vegger og bygging av ny kantine, for å nevne noe. Fredag ble kantina offisielt innviet med pølsefest, men store deler av skolen ser langt fra nymalt ut.

Det er tegnet på en rekke vegger og den nye malingen er dratt av enkelte steder. Fredag ble det også en av de nye sittebenkene innvendig på skolen knust til pinneved, skriver Eikernytt.no.

– Jeg er klar over at det dessverre er en del hærverk på skolen for tiden. Det ønsker både vi i Øvre Eiker kommunale eiendom og skolen å redusere. Det er sannsynligvis noen veldig få som står bak og dette må først og fremst løses gjennom tiltak i skolemiljøet, sier daglig leder for Øvre Eiker kommunale eiendom, Laila Gustavsen.

Rektor Anne-Berit Jordet har ikke besvart Eikernytts henvendelser.

Hærverk på nymalte vegger
Disse nye benkene skal ha blitt vandalisert.
Hærverk på nymalte vegger

Stengte butikken for elever

Elevene ved Vestfossen Ungdomsskole har i alle år fått handle på Extra-butikken i Vestfossen sentrum, men denne uken var det stopp. Butikksjef Merethe Bjerknes gikk til det drastiske skrittet etter at to elever ble tatt for nasking.

– Vi er usikre på hvor stort problemet med nasking er, men vi regner med at det er langt flere enn de to som er tatt på fersk gjerning, sier hun.

Hun ønsker å vise at slike handlinger får konsekvenser og at det ikke tolereres. Hun har også bedt skolen om å ha lærere til å passe på elevene når de er og handler i butikken, men den ordningen «rant ut i sanden» etter tre uker. Dermed er det butikkpersonalet som har måttet passe på alle sammen.

Elevene har de siste to årene fått handle i den lokale matbutikken i puljer på 10 av gangen, men dette krever vakthold både ute og inne og tre ansatte blir bundet opp gjennom store deler av storefri. Men de to siste månedene har alle sluppet inn samtidig for at elevene skal få handlet ferdig før storefri er over.

– Vi kommer til å åpne opp for ungdommene igjen neste uke, men om vi går tilbake til 10 og 10 av gangen, er noe usikkert. Det må vi ta en runde på her før vi bestemmer oss, sier Merethe.

Hun oppfordrer foreldre og foresatte å ta en prat med sine «håpefulle» om konsekvensen av stjeling. Dette gjelder både elever ved ungdomsskolen, men butikken har også mange barneskoleelever innom etter skoletid.

En leser har også reagert sterkt på alt søppelet som ligger langs veien fra butikken i Vestfossen sentrum og opp mot skolen. Dette mener han kan tilskrives handlingen butikken og at emballasje bare kastes på gata.

Powered by Labrador CMS