Mandag 1. april må alle landets hunder være i bånd. Båndtvangen varer frem til og med 20. august, men noen kommuner har utvidet båndtvang - Drammen er en av disse.

Husk båndtvangen fra 1. april

2. påskedag trer den landsdekkende båndtvangen i kraft. Med mindre du befinner deg i et av landets friområder for hund, må hunden holdes i bånd over alt fra og med denne dagen.

Publisert Sist oppdatert

NORGE: - Norsk Kennel Klub oppfordrer hundeeiere til å opptre ansvarlig og overholde båndtvangen, uttaler foreningen i en pressemelding.

Det er presisert at båndtvang betyr at hunden skal være fysisk i bånd, eller forsvarlig inngjerdet. Det er ikke tilstrekkelig at hunden er under kontroll og i følge med eieren. Den ordinære landsdekkende båndtvangen strekker seg frem til og med 20. august, og gjelder for alle hunder, uavhengig av rase, størrelse og brukstype.

Båndtvangen er innført for å beskytte velferden til vilt og deres avkom. Dyrelivet er ekstra sårbart fra april til august, og hunder skal derfor holdes i bånd eller være forsvarlig inngjerdet i denne perioden.

En rekke kommuner har utvidede båndtvangsregler, deriblant Drammen.

Powered by Labrador CMS