SER RØDT: Mange foreldre reagerer på at de nå må betale for å være med barna på aktiviteter i dette området på Konnerud.
SER RØDT: Mange foreldre reagerer på at de nå må betale for å være med barna på aktiviteter i dette området på Konnerud.

Innfører betaling på parkeringsplass for skole, barnehage og idrettshall

Det brygger opp til storm da et utbyggerselskap vil innføre betaling på parkeringsplassen bak Konnerudhallen fra nyttår. Samtidig blir kapasiteten omrent halvvert frem til nyttår i et område med kaostilstander fra før.

Publisert Sist oppdatert

KONNERUD: Saken ble kjent da Konnerud IL delte et brev fra selskapet Konnerud Utvikling AS på Facebook torsdag. Brevet var adressert til «berørte naboer». 

Og de umiddelbare naboene som bruker plassen er Konnerudhallen, Svensedammen barnehage og Svensedammen ungdomsskole. I tillegg til idrett i Konnerudhallen er det også IFO (idrettsfritidsordning med henting og levering av barn), og Konnerud skistadion (bl.a. med onsdagsrenn for barn) nedenfor. I tillegg kommer også sykehjem og helseinstitusjon med mange ansatte og besøkende.

Parkeringskapasiteten i området Konnerudhallen og Konnerud stadion med fotballbaner er med andre ord allerede sprengt, med gateparkering og kaostilstander som et vanlig fenomen på kvelder med mye aktivitet.

Kraftige reaksjoner

Og responsen lot ikke vente på seg da Konnerud IL delte saken på Facebook. Reaksjonene er utelukkende negative - her er et utdrag:

- Dette nedgraderer konnerud utrolig mye. For en dårlig avgjørelse
- Blir det ikke et enormt trykk på parkering ved klubbhuset, fotballstadion og langs veiene da?
- Er jo helt meningsløst at parkering som er 98% relatert til barn skal koste penger.. har noen voksne vært involvert i denne avgjørelsen..?
- Skal vi ta fra flere barn muligheten til å være med på en fritidsaktivitet? Skal vi belaste de som stiller masse av sin fritid til rådighet for at barna skal ha en aktivitet å gå på med ytterligere kostnader?
- Hvem har godkjent det opplegget her? Krysser fingrene for at dette er en misforståelse, og at dette blir dementert når noen får tenkt seg litt om.
- Her er smørøyet for idrettsglede som ski og håndball mm. Så her er det bare å melke kua for alt den er verdt! Applaus
- Selv ikke politikere kan vel ha funnet på noe så dustet som å innføre betalt parkering i dette området. Blir mye biler i parkeringshuset på Konnerudsenteret nå

Overdratt fra kommunen til privat selskap

Tidligere var den aktuelle parkeringsplassen kommunal eiendom. For noen år tilbake ble imidlertid hele parkeringsområdet overdratt til private boligutviklere, inkludert parkeringsplassen. 

Boligprosjektene med leiligheter og tilhørende arealer er et resultat av arealplanen for området, hvor det blant annet er et krav om at det fortsatt skal være 100 parkeringsplasser til rådighet for formålene nevnt over. Men at det skulle innebære betaling kommer antagelig som en overraskelse på de fleste.

- Det er snakk om en privat eiendom som har drifts- og veldikeholdskostnader som må dekkes inn, blant annet med snøbrøyting. Det har vært gratis frem til nå, men fra nyttår vil alle måtte betale, sier prosjektleder Einar Amundsen i Konnerud Utvikling AS.

Det blir ett unntak: De som bruker under 20 minutter på området, altså typisk for foreldre med henting og levering av barn, slipper å betale. Alt over det vil medføre betaling, men hvor mye er foreløpig ikke klart. Det er Apcoa som skal drifte parkeringsplassen med såkalt kameraregistrering (ANPR).

- Hva tenker du om å sko seg på nettopp disse målgruppene ved innføring av betaling

- Jeg skjønner at det blir reaksjoner siden det har vært gratis. Samtidig har det vært en lang prosess med høringssvar og innspill i reguleringsplanen, og vi har en plan for å informere omgivelsene om det som skjer, sier Amundsen.

Blir færre plasser på kort - og lang sikt

I perioden frem til nyttår skal den nederste grusplassen mot Konnerudhallen opparbeides med asfalt og oppmerking. 

Dette vil medføre at kapasiteten blir omtrent halvert mens arbeidene pågår frem til nyttår. Fra nyttår vil det bli flere plasser enn i dag, og når utbyggingen er ferdigstilt skal det stå i overkant av 100 plasser disponible totalt. Det er noe færre på dette området enn det totalt sett er i dag, men også de eksisterende asfalterte plassene skal ifølge utbyggeren oppgraderes.

Rektor ved Svensedammen skole, Audun Marthinsen, opplyser til DRM24 at det var liten entusiasme blant de ansatte da beskjeden kom denne uka. 

- Vi har vært informert tidligere om at det blir annerledes med tanke på parkering, men nå fikk vi dette med betaling og at arbeidene skulle begynne med én dags varsel. Kapasiten er sprengt fra før, og vi må nå vurdere andre parkeringsmuligheter ved Jarlsbergveien. Det betyr at en del ansatte vil få en gåtur fra bilen til arbeidsplassen, sier Marthinsen.

Arbeidene som pågår nå er forventet ferdigstilt i juni. Da skal også det nye torg-området mellom Svensedammen ungdomsskole og de nye boligblokkene også stå klart.

Powered by Labrador CMS