BYGGEPLASS: Hele parkeringsplassen foran Konnerudsenteret er nå sperret av og gravearbeider påbegynt.
BYGGEPLASS: Hele parkeringsplassen foran Konnerudsenteret er nå sperret av og gravearbeider påbegynt.

Konnerud-senteret mister parkeringen:
- Forventer halvert omsetning

Over 10.000 innbyggere på Konnerud må belage seg på parkeringskaos det neste året. Spesielt for Meny får byggingen av et nytt boligprosjekt store konsekvenser for driften.

Publisert Sist oppdatert

KONNERUD: Det blir store omveltninger i Konnerud sentrum de neste årene.

Årsaken er byggeprosjektene Konnerudparken og Konnerud Senter Panorama, som består av hundrevis av leiligheter og skal reises i området fra dagens parkeringsplass og ned mot Svensedammen ungdomsskole.

Konnerud Senter Panorama består av 72 leiligheter og bygges i hovedsak over dagens parkeringsplass, hvor senteret blir en integrert del med leiligheter på toppen.

Nå er forarbeidene i gang, og det legges beslag på store områder som blir byggeplass frem til prosjektet antas ferdigstilt i andre halvdel av 2023.

LES OGSÅ: Kamp om apotek-kundene på Konnerud

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">NYTT SENTER:</span> Innkjøring til underjordisk parkeringsgarasje der dagens innkjøring til parkeringsplassen er, med parkering både ett og to plan over, samt ett plan under, dagens bakkenivå. Kiwi-butikken på Konnerud flytter også inn i det nye senteret - tillegg kommer det sportsbutikk.</span>
NYTT SENTER: Innkjøring til underjordisk parkeringsgarasje der dagens innkjøring til parkeringsplassen er, med parkering både ett og to plan over, samt ett plan under, dagens bakkenivå. Kiwi-butikken på Konnerud flytter også inn i det nye senteret - tillegg kommer det sportsbutikk.

Mister viktig parkering

På sikt skal det etableres ny parkeringsløsning både over og under jorda som Konnerud-senteret og Meny får glede av.

Dette er også noe av det første som skal stå klart ved det nye prosjektet - før byggingena v leilighetene starter - men vil ikke stå klart før om ett års tid.

I mellomtiden må all parkering foregå på den lille parkeringsplassen på motsatt side av senteret mellom Gramsborgveien og Pizzabakeren - og senteret har innført maksimal parkeringstid på én time for å sørge for best mulig sirkulasjon.

- Vi har fått lovnader om at parkeringsanlegget vil stå klart om tolv måneder, mens de første kommer om ni måneder, forteller butikksjef på Meny, Morten Aannestad.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">SLIK SKAL DET BLI:</span> Senterets fasade forsvinner nesten fullstendig og blir lagt under de nye boligblokkene. Parkeringsplassen foran Coop Extra vil bestå.</span>
SLIK SKAL DET BLI: Senterets fasade forsvinner nesten fullstendig og blir lagt under de nye boligblokkene. Parkeringsplassen foran Coop Extra vil bestå.

Krevende drift

Butikksjefen er innstilt på at de har en krevende periode foran seg.

- Det er nesten for lite parkering som det er i dag, spesielt fredag og lørdag. Og nå må vi greie oss med under halvparten - i tillegg til at kundene må ta trapp eller heis. Det blir lite moro, sier Aannestad.

Kundene må nemlig benytte bakveien inn senteret i 2. etasje, mens den store trafikkdriveren, Meny, ligger i 1. etasje. Det samme gjør Europris og Nille.

- Vi er forberedt på at vi mister over halvparten av omsetningen, sier Annestad.

Det betyr trolig mersalg for konkurrentene på Konnerud, som alle ligger et steinkast unna: Kiwi, Rema og Coop Extra.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">STENGTE DØRER: </span>Hovedinngangene i første etasje er nå stengt, og slik vil det bli det neste året.</span>
STENGTE DØRER: Hovedinngangene i første etasje er nå stengt, og slik vil det bli det neste året.

Bretter opp ermene

Butikksjefen kan ikke gjøre annet enn å tilrettelegge så godt han kan. Selve driften av butikken fortsetter som før.

- Vi forsøker naturligvis å drive så godt vi kan i en utfordrende periode og tilpasse oss. Blant annet får vi trolig også plukk i butikk for netthandel på Meny.no, sier Aannestad.

Mandag var han i full sving med å henge opp bannere på fasaden for å lose kundene inn på senteret med ny adkomst fra baksiden.

- Vi kommer til å gjøre vårt aller beste for å være det beste dagligvarealternativet på Konnerud, og tar utfordringen med friskt mot, avslutter Aannestad.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">FORVANDLES TOTALT:</span> Gravemaskinene har rykket inn og startet jobben i området som om noen år ikke blir til å kjenne igjen. Nytt parkeringsanlegg vil bygges der dagens hovedparkering ligger, med leiligheter på toppen.</span>
FORVANDLES TOTALT: Gravemaskinene har rykket inn og startet jobben i området som om noen år ikke blir til å kjenne igjen. Nytt parkeringsanlegg vil bygges der dagens hovedparkering ligger, med leiligheter på toppen.
<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">STENGT HOVEDINNGANG:</span> Hovedinngangen til Konnerud-senteret vil være stengt en lengre periode. Kundene må derfor benytte inngangene i 2. etasje på motsatt side.</span>
STENGT HOVEDINNGANG: Hovedinngangen til Konnerud-senteret vil være stengt en lengre periode. Kundene må derfor benytte inngangene i 2. etasje på motsatt side.
Powered by Labrador CMS