NYE LEIETAGERE: Farmasøyt, eier og daglig leder Katarzyna Czulinska (t.v.) og apotektekniker Marit Sand Larsen er fornøyde med resultatet etter å ha pusset opp de gamle lokalene etter søndagsbutikken til Kiwi.
NYE LEIETAGERE: Farmasøyt, eier og daglig leder Katarzyna Czulinska (t.v.) og apotektekniker Marit Sand Larsen er fornøyde med resultatet etter å ha pusset opp de gamle lokalene etter søndagsbutikken til Kiwi.

Tar opp kampen om apotek-kundene på Konnerud

Forrige uke ble antall apotek i bydelen doblet fra ett til to etter at «ditt apotek» flyttet inn i den gamle «Brustadbua» på Jarlsberg-senteret.

Publisert Sist oppdatert

KONNERUD: - Så innmari flott det er å ha dette her da, kommenterer et par kunder på vei ut døra når DRM24 besøker byens siste tilskudd på apotekfronten.

Halvannen million er investert i oppussing og klargjøring av den nye apotekbutikken, forteller eier og daglig leder Katarzyna Czulinska. Hun er franchise-tager under ditt apotek-kjeden, og eier fra før Mjøndalen Apotek som også snart skifter navn til samme kjede.

- Jeg har lenge vært på utkikk etter lokaler på Konnerud, så da disse lokalene ble ledige var det ikke noe å lure på, forteller Czulinska.

Den gamle søndagsfilialen av Kiwi-butikken i Jarlsbergsenteret ble stengt på vårparten blant annet som følge av sviktende omsetning under coronaen. De nye leietagerne har imidlertid planer om å lokke kundene på plass og få fart på omsetningen, og har i løpet av sommeren gitt lokalene en «extreme makeover».

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">FORVANDLING: </span>Den gamle og nedslitte søndagsfilialen til Kiwi er ikke til å kjenne igjen - moderne farger og interiørløsninger preger de lyse og freshe lokalene.</span>
FORVANDLING: Den gamle og nedslitte søndagsfilialen til Kiwi er ikke til å kjenne igjen - moderne farger og interiørløsninger preger de lyse og freshe lokalene.

Konkurrenten et steinkast unna

Fra før ligger Boots apotek i 2. etasje på Konnerudsenteret - og for ikke mange årene siden var det ingen apotek på Konnerud i det hele tatt. Nå har altså innbyggerne i bydelen plutselig fått flere valgmuligheter innen helse og medisinske varer - med bare noen hundre meters mellomrom.

- Konkurranse er alltid sunt, og det er plass til ett apotek til på Konnerud. Vi tror vi skiller oss ut på flere områder, for eksempel på varesortiment og løsninger, sier apotek-eier Czulinska.

Den polskfødte 42-åringen har foruten seg selv to andre ansatte som skal betjene kundene på Konnerud, og med stor trafikk forbi senteret hvor det fra før er både Kiwi-butikk og gatekjøkken, har hun troen på suksess.

- Vi har hatt en fin start og mange gode tilbakemeldinger etter åpningen for en uke siden, forteller Czulinska.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">APOTEKGRÜNDER:</span> Katarzyna Czulinska (42).</span>
APOTEKGRÜNDER: Katarzyna Czulinska (42).

Klikk og hent

Apoteket holder åpent seks dager i uka, og tilbyr blant annet nettbestilling med henting i butikk. Da kan kundene også bestille fra Vitus apotek, som er eid av samme grossist.

- Det er med andre ord ingen vits i å dra til andre apotek, du kan bestille alt du ønsker hit, og vi har varelevering hver dag, sier Czulinska.

Ifølge apotek-driveren vil det hovedsakelig være de såkalte handelsvarene ute i butikken som skiller apotekene, som følge av ulike hovedleverandører. Det medisinske basissortimentet vil i hovedsak være det samme.

- Vi satser på rask og effektiv betjening og stort vareutvalg med god kjennskap til produktene, forteller apotektekniker Marit Sand Larsen.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">NY LEIETAGER, KJENT LOKALE: </span>Torsdag forrige uke åpnet det nye apoteket dørene.</span>
NY LEIETAGER, KJENT LOKALE: Torsdag forrige uke åpnet det nye apoteket dørene.
Powered by Labrador CMS