NY FESTIVAL: Inger Bondevik Grimm, prosjektleder for Matveien 2022 og Gunn Cecilie Ringdal, ordfører i Lier kommune på Store Gilhus gård hvor det neste uke sparkes i gang festival.

Inviterer til kunst- og matfestival i Lier

Det er duket for mat, kunst og kultur for store og små på Store Gilhus gård fra 13. september til 9. oktober.

Publisert Sist oppdatert

LIER: Det hele starter tirsdag 13. september med matkonferansen Matveien 2022 på den kommunale gården, hvor mange aktører fra landbruket og næringslivet møtes til foredrag og smaksprøver.

Deretter er det duket for mange spennende arrangementer med familiedager, gründermøter, høsttakkekonsert, kunstutstilling, matkurs og mye mere moro i fire uker til ende.

Da blir tunet fylt opp med aktiviteter og boder, kunst-workshop for barn og dyr og gårdsaktiviteter for hele familien, helt gratis.

DET STORE PROGRAMMET FOR MATVEIEN KAN DU SE HER

Vil synliggjøre mangfoldet

Matveien 2022 er et prosjekt innen LierLøftet, som blant annet skal løfte frem lierbøndene og det de er spesielt gode på, nemlig produksjon av smakfull, trygg, sunn, kortreist og klimavennlig høykvalitetsmat.

– Jeg er veldig stolt over at vi nå får en egen matfestival i Lier som viser frem alt det grønne Lier har å by på i matveien, sier Gunn Cecilie Ringdal, ordfører i Lier kommune.


– Vi ønsker å synliggjøre det fantastiske mangfoldet av næringer i Lier som omhandler mat i en eller annen form. At Lier ikke bare huser et utrolig variert og rikholdig landbruk, men også naturressurser for sanking av mat. Jakt, fiske, bær og sopp, for å nevne noe. I tillegg befinner mange små, og flere av de virkelig store og kjente, matnæringsaktørene seg i Lier. I informasjonsutstillingen LierLøftet presenterer vi noen av disse, og hva de gjør for å minske matsvinn og klimagassutslipp, forteller Inger Bondevik Grimm, prosjektleder for Matveien 2022.

– Vi håper at det omfattende programmet kan treffe ulike målgrupper. Alle som er interessert i norsk matproduksjon og matindustri er også velkommen til å delta på Matkonferansen 13. september. Det blir noe for enhver smak, sier Grimm.

Her kan du lese mer om Matkonferansen 13. september

Omfattende kulturprogram

Kulturdelen av programmet, som også omfatter samtidskunst-festivalen «Kunst Rett Vest», åpner på kvelden 14. september.

Helgen 17-18. september er i hovedsak viet til Kunst Rett Vest og mange kunstnere i hele regionen som holder åpent atelier. Da blir det mange kunstnere tilstede som inviterer publikum til omvisninger i utstillingene og forteller om sin kunstpraksis og holder kunst-workshop for barn.

Festivalen blir holdt i idylliske høstomgivelser på Store Gilhus gård som er eid av Lier kommune. Dette er også en flott mulighet til å ta en titt på innsiden av hovedhus, stabbur og låve. Åpningstider er onsdag 12-18, og lørdag-søndag 11-17.

Inngår i større planer for området

Lier kommune kjøpte i 2021 Store Gilhus gård med tilhørende arealer av Drammen kommune, og området er innlemmet i planområdet for Fjordbyen.

Ifølge Lier kommune skal Store Gilhus gård «bli en grønn møteplass og identitetsbygger for stedet og kan bidra med mange kvaliteter som kan gjøre området mer attraktivt allerede ved byggestart. Gården skal huse ulike typer kulturarrangementer og kunstutstillinger, være en innovativ arena for dyrking og vise frem lokalprodusert mat og en formidlingsarena for Liers landbruks- og kulturhistorie, samt at fokuset er på fremtidens dyrking og matproduksjon.»

Powered by Labrador CMS