Klart for åpen dag på brannstasjonen

Den årlige familiebegivenheten går av stabelen på flere brannstasjoner i drammensområdet denne helga.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Hvis du er nysgjerrig på hvordan det ser ut på din lokale brannstasjon har du mulighet til å finne det ut nå. I helga åpner nemlig Drammensregionens brannvesen fem av sine brannstasjoner - i Drammen, Mjøndalen, Hokksund, Noresund og Prestfoss, opplyser DRBV.

Åpen dag på brannstasjonen har tidligere vært et populært arrangement for store og små. I 2020 og 2021 ble dette avlyst, men i år åpner altså brannvesenet dørene både på lørdag og søndag.


- Vi gleder oss masse til å endelig få besøk på brannstasjonene igjen, etter to år med pandemistengt. Vi håper at mange tar turen innom, sier Kristin Grydeland, informasjonskonsulent i brannvesenet.

På brannstasjonen vil du blant annet få mulighet til å spyle med brannslange, sjekke ut en ekte brannbil, og delta på rebusløp hvor du kan vinne fine premier.

Og ja - den populære brannbamsen Bjørnis innom for å hilse på barna.

Brannstasjonene i i Drammen, Mjøndalen og Hokksund holder åpent lørdag fra klokka 10.00 til 14.00, og Bjørnis kommer innom 10.15 og 11.15 i Drammen, 12.15 i Mjøndalen og 13.15 i Hokksund.

Nasjonal brannvernuke

Åpen dag på brannstasjonen er en del av den nasjonale brannvernuka, hvor brannvesen over hele landet har litt ekstra fokus på brannvern.

- I år trekker vi særlig frem ladevett og brannøvelse i hjemmet. Mange har brannøvelse på skolen eller på jobb, men tenker ikke på at det kan være lurt å gjennomføre hjemme også, forteller Grydeland.

Hun påpeker at alle bør tenke gjennom hva de bør gjøre dersom det begynner å brenne hjemme. Særlig røykvarslere og rømningsveier er viktig for brannsikkerheten.

- Klarer for eksempel alle å komme seg ned brannstigen, dersom dere har en slik? Slikt er best å teste i ro og mak, forteller hun.

Powered by Labrador CMS