GLEDER SEG: Galleri-eier Solveig Paulsrud og gallerist Nina Hovde med det populære «Paradise Lost» og det mer ukjente «Dream 2».
GLEDER SEG: Galleri-eier Solveig Paulsrud og gallerist Nina Hovde med det populære «Paradise Lost» og det mer ukjente «Dream 2».

Klart for eksklusiv Ari Behn-utstilling i Drammen

I to uker kan drammenserne oppleve både gamle og «nye» verker fra Ari Behn hos Galleri Unique på Bragernes.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Onsdag ble galleriet fyllt til randen av Ari Behn-kunst av Aris søster Anja Bjørnshol, som har stått for «koreografien» i galleriet.

- Martha Louise, søsknene til Ari og den faste galleristen til Ari gjennom mange år bestemte seg for å holde fire hedersutstillinger for Ari, og dette er den første i etterkant, forteller Ari Behns gallerist Nina Hovde.

Deler av utstillingen har tidligere vært vist hos Hovde i Galleri Høk i Kragerø, men nå er altså Aris Behns kunst tilbake der det hele startet - i Drammen.

- Vi er glade for å være tilbake i nettopp denne byen som var springbrettet for Aris bildekunst, sier Bjørnshol.

Aris aller første bildeutstilling ble nemlig holdt hos galleri Oddvar Olsen i Drammen i 2014.

Stor interesse

Eier av Galleri Unique, Solveig Paulsrud og gallerist Nina Hovde har kjent hverandre i over 20 år, og gleder seg over utstillingen som åpner lørdag. Da vil også Ari Behns søsken og kurator Anja Bjørnshol være tilstede.

- Vi kan blant annet vise to originalmalerier som jentene hans eier, og som aldri har vært vist i gallerisammenheng tidligere. I tillegg er verket «Dream 2» av Ari ikke vist i gallerisammenheng tidligere - men for drammenserne er det uansett stort sett nye verker i forhold til hva som har vært utstilt i byen tidligere, forklarer Nina Hovde, som har hatt til sammen fire Ari Behn-utstillinger.

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic"><span class=" font-weight-bold" data-lab-font_weight_desktop="font-weight-bold">ORIGINALER: </span>Disse to maleriene eies av barna til Ari Behn, og vises for første gang i galleri-sammenheng. De er imidlertid ikke til salgs.</span>
ORIGINALER: Disse to maleriene eies av barna til Ari Behn, og vises for første gang i galleri-sammenheng. De er imidlertid ikke til salgs.


Maleriene er eksklusive trykk av Ari Behns originalverker med et opplag på 150-200 eksemplarer, i prisklassen 3.000-9.000 kroner. Samtlige trykk leveres med Ari Behns signatur og et ekthetssertifikat signert Aris søster Anja Bjørnshol.

- Vi opplever en stor interesse for Ari Behns kunst etter han døde, og mange av verkene blir solgt til langt over utsalgspris privat. Vi har imidlertid bestemt at prisene på bildene er de samme som når Ari fortsatt var i live, sier Hovde.

Utstillingen, som egentlig skulle vært holdt i fjor høst, men måtte utsettes på grunn av corona-pandemien, holder åpent syv dager i uka frem til 2. oktober.

Powered by Labrador CMS