SPERRET AV: Etterforskningsleder Tina Berg på branntomta hvor politiet hadde vakthold torsdag. Kriminalteknikere skal nå undersøke leiligheten hvor brannen startet.

Ber om tips etter storbrannen

Politiet er foreløpig ordknappe om brannårsaken, men mener å ha dannet seg et «bilde av brannforløpet etter en tidlig vitneobservasjon». Nå har politiet opprettet tipstelefon for å innhente mest mulig relevant informasjon.

Publisert Sist oppdatert

FJELL: Torsdag hadde politiet fortsatt ikke startet tekniske undersøkelser av sikkerhetsmessige årsaker, og ifølge etterforskningsleder Tina Berg har politiet derfor konsentrert seg om taktisk etterforskning og vitneavhør i jakten på brannårsaken.

- Politiet vil sende inn kriminalteknikere straks det er forsvarlig å gå inn i leiligheten der man antar at brannen startet, sier Berg.

Til DRM24 sier Berg at det er for tidlig å konkludere om årsaken.

- Men vi har en tidlig vitneobservasjon som har gitt oss et bilde av hvordan det startet, sier Berg.

Politiet ønsker foreløpig ikke å si noe mer om dette før de har gjennomført flere avhør. Blant annet var ikke alle beboerne i den aktuelle leiligheten ferdig avhørt torsdag. Ingen var torsdag siktet eller hadde status som mistenkt etter brannen.

- Personene som oppholdt seg i leiligheten kom seg ut på egen hånd, forteller Berg.

- Hvem varslet først om brannen, var det folk i leiligheten eller andre?

- Vi har ikke kartlagt hvor alle de første meldingene har kommet fra, det er mulig at flere har ringt inn samtidig, sier Berg.

ARNESTEDET: Politiet har tidligere uttalt at observasjoner tilsier at brannen har startet på balkongen i den aktuelle leiligheten, men dette er ikke konkludert med sikkerhet foreløpig.

Har opprettet tipstelefon

Politiet har allerede fått inn en del tips i saken, men er interessert i flere henvendelser fra personer som kan ha sett eller vet noe mer om det som skjedde.

Har du informasjon kan du ringe tipstelefonen på 92 21 20 68.

Politiet i Drammen opplyser også at de vurderer løpende behovet for eventuell krimteknisk bistand fra Kripos.

SNAKKET MED BARNA: Fjell skole ligger rett over veien for blokka det brant i. Etterforskningsleder Tina Berg tok seg torsdag tid til å svare på spørsmål fra flere nysgjerrige elever om det som hadde skjedd.
KRAFTIG BRANN: Dette leserbildet tatt kort tid etter brannen brøt ut viser litt av omfanget.
Powered by Labrador CMS