«Gal mann» overfalt minst tre fremmede midt på natta:
- Ønsker kontakt med vitner

Flere tilfeldige personer er overfalt i området Landfalløya-Bragernes før gjerningsmannen ble pågrepet natt til onsdag. Politiet utelukker ikke at flere kan ha vært utsatt for mannen, og ber folk melde fra.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Det hele startet med en mann som var ute og luftet bikkja i området Nordahl Bruns gate ved Landfalløya/Lekeland i 00.30-tiden.

Helt ut av det blå skal en fremmed mann plutselig hoppet på han bakfra, tok kveletak - for deretter å kysse han på kinnet.

Gjerningsmannen skal deretter ha gått fra stedet og satt kursen retning Centralgaragen, hvor minst en person til skal ha fått tilsvarende «behandling» før politiet ankom stedet og anholdt en truende mann - som kom mot politiet med en stein i hånda.

- Vi lurte jo på hva dette var for noe, men han skal ikke ha satt seg til motverge og ble innbragt uten noe mer dramatikk, forteller Groth.

Ny melding førte til politisøk i sentrum

Mannen i begynnelsen av 20-åra fra Lier ble innbragt arresten som antatt gjerningsmann, men ikke lenge etter fikk politiet melding om nok et overfall, denne gangen i nærheten av Esso i Hauges gate.

- Her ble en mann i 20-årene angrepet uten noen foranledning, og dyttet ned i en benk så han ramlet ned på bakken, før gjerningsmannen forsvant til fots ned mot elva i Dronningens gate, sier Groth.

En rekke patruljer rykket ut for å søke etter mannen, og en stund senere opplyser politiet at de hadde arrestert rett gjerningsmann på sin bopel i Drammen.

Kjent fra tilsvarende forhold

Det skjedde etter at politiet fikk en meget god beskrivelse av gjerningsmannen fra det siste overfallet, og gikk ut og ba om tips.

Overfallsmannen er i 30-årene og skal være kjent av politiet fra tidligere, for lignende forhold.

Politiet etterforsker også hvilken rolle den andre mannen som ble innbragt tidligere på natta har spilt i denne sammenhengen, men per nå er mannen i 30-åra mistenkt for samtlige overfall, mens politiet undersøker den andre mannens truende fremferd.

- Han har hatt en offensiv handling mot politiet og vil bli avhørt for dette, sier Groth.

Ikke ransforsøk

Ingen av ofrene skal ha blitt fysisk skadd under overfallene, som ifølge politiet ikke fremstår som ransforsøk.

- Men det er ihverfall snakk om rar adferd, og har skjedd ute i det offentlige rom. Vi snakker nå med de fornærmede, som ikke er fysisk skadet, men er lettere sjokkert, uttaler Groth, som per nå ikke kan si som mye mer om hva som er bakgrunnen for overfallene.

Alle ofrene skal ifølge politiet ha vært tilfeldige personer og helt fremmede for gjerningsmannen. Samtlige fornærmede som er kjent per nå er menn, men politiet utelukker ikke at flere kan ha blitt utsatt for mannens oppførsel, antatt i tidsrommet mellom midnatt og 03.00.

- Vi ser ikke bort ifra at det kan være flere tilfeller enn de tre, og ber isåfall de om å melde seg, sier Groth.

Mannen blir også fremstilt for legesjekk, men utgangspunktet er arresten i påvente av avhør.

Powered by Labrador CMS