FRA SPØK TIL ALVOR: Store ressurser med væpnet politi samt ambulanse rykket ut til flere dramatiske meldinger fra publikum i Krokstadelva tirsdag kveld.
FRA SPØK TIL ALVOR: Store ressurser med væpnet politi samt ambulanse rykket ut til flere dramatiske meldinger fra publikum i Krokstadelva tirsdag kveld.

Knivmann pågrepet i Halloween-drama

En mann i 30-åra er pågrepet etter å ha truet og løpt etter flere personer, deriblant barn, med kniv tirsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

KROKSTADELVA: Politiet rykket sammen med ambulanse ut til stedet med store ressurser ved 2015-tiden.

I en pressemelding senere på kvelden opplyser politiet at det på bakgrunn av meldingene fra stedet ble lest ut en såkalt PLIVO-melding (pågående livstruende vold) klokken 20.25. Da tar politiet forholdsregler og iverksetter prosedyrer på lik linje med terroraksjoner.

- Vår opplevelse fra de som var på stedet er at han skal ha løpt etter folk som var ute i anledning Halloween med kniv. Og at dette ikke var en person var ute i anledning Halloween selv. Det oppleves naturligvis som truende, sier politistasjonssjef Øyvind Aas til DRM24.

Aas kan ikke bekrefte eller avkrefte hvorvidt mannen skal ha gjort utfall mot eller forsøkt å skade personer med kniven. Det er imidlertid bragt på det rene at barn skal være blant de som har blitt truet av mannen og også ringte politiet.

Mannen i 30-åra ble pågrepet i nærheten av egen bolig i samme område klokken 20.32.

Stor aksjon skapte uro i nabolaget

Ingen skal ha kommet fysisk til skade, men ifølge politiet blir gjerningsmannen selv sjekket ut av lege etter pågripelsen før han blir fremstilt for arresten. Ifølge Aas skal imidlertid pågripelsen ha gått rolig for seg, og mannen skal ikke være å anse som fysisk skadet.

En ambulanse forlot stedet med blålys, men omstendightene rundt det er foreløpig uklart.

Bevæpnet politi med tohåndsvåpen, hjelmer og skjold, i tillegg til drone og hundepatrulje var i aksjon i området. Ved 21.35-tiden skal de fleste mannskapene ha forlatt stedet.

Politiet ville ikke uttale seg om saken før det hadde gått en stund, og det hersket en stund tvil som hva som hadde skjedd. Blant naboer og vitner på stedet ble det imidlertid fort klart at det skulle dreie seg om en episode som involverte kniv.

Ifølge Aas har politiet foreløpig ikke kontroll på den aktuelle kniven som skal ha vært brukt.

- Skremmende opplevelse

- Det er blant annet flere barn som har hatt en skremmende opplevelse i kveld, og vi oppfordrer derfor de som ønsker oppfølging om å ta kontakt med legevakten, sier politistasjonssjef Øyvind Aas.

Politiet ønsker også kontakt med andre som har vært vitner eller opplevd det som har skjedd, og som ikke har snakket med politiet, til å ta kontakt.

Aas ønsker foreløpig ikke å kommentere mannens bakgrunn ytterligere.

- Det er naturligvis noe som er relevant å undersøke i fortsettelsen, sier Aas.

DRM24.no kommer tilbake med mer.

Politiet har foreløpig ikke funnet kniven.
Politiet har foreløpig ikke funnet kniven.
Powered by Labrador CMS