VOLDSOM RØYKUTVIKLING: Brannen raste i flere timer før brannvesenet fikk kontroll.
VOLDSOM RØYKUTVIKLING: Brannen raste i flere timer før brannvesenet fikk kontroll.

Mann pågrepet etter Dyno-brannen

Politiet mener storbrannen på Dyno-tomta på Gullaug skjærtorsdag er påsatt. En mann i 40-årene er pågrepet og siktet for å ha forårsaket brannen.

Publisert Sist oppdatert

KLIKK PÅ VINDUET OVER FOR Å SE VIDEO!

LIER: Det opplyser jourhavende jurist i Sør-Øst politidistrikt overfor DRM24 i 16.00-tiden.

- Politiet har pågrepet en mann i 40-åra som er siktet for skadeverk. Vi mener det er skjellig grunn til å tro at han har forårsaket brannen med vilje, sier politiadvokat Sigrund Våge til DRM24.

Politiet ønsker foreløpig ikke gå uttale seg om hva som førte til pågripelsen, hvor den skjedde eller noe konkret om hvordan mannen skal ha forårsaket brannen.

- Pågripelsen skjedde på bakgrunn av den informasjonen vi har, og taktisk og teknisk etterforskning, sier Våge.

Politiet opplyste tidligere torsdag at det vil gjennomføres krimtekniske undersøkelser på branntomta når det er har blitt kaldt, trolig ikke før langfredag.

Tidlig mistanke

Naboer på stedet opplyser overfor DRM24 at tomta og de nedlagte bygningene er tilholdssted for narkomane og ungdommer på oppdagelsesferd. Det er ikke elektrisitet i bygningene, så de begynner trolig ikke å brenne av seg selv.

- Eier av bygget har leid dette ut til et firma, opplyser politiet.

Det skal imidlertid ikke være noen daglig aktivitet i de gamle industribyggene, som er gjerdet inn uten adgang for uvedkommende. Det skal allikevel ikke være spesielt vanskelig å ta seg inn på området.

- Vi tror det har brent en stund før vi fikk melding om brannen, og jobber med etterforskning rundt dette, men det er foreløpig for tidlig å gå i detalj på, sa operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud i politiet til DRM24 tidligere skjærtorsdag.

Han uttalte videre at det utifra omstendighetene er sannsynlig at brannen kan være forårsaket av personer som har tatt seg ulovlig inn på området.

Det er foreløpig ikke meldt om savnede eller skadde personer etter brannen.

Powered by Labrador CMS