KRIMTEKNISKE UNDERSØKELSER: Mannen som ble funnet ble erklært død da nødetatene kom fram til stedet.

Siktet for grov kroppsskade etter funn av død person

Fant skadd person i naboleiligheten til mannen som ble funnet død i en flermannsbolig på Landfalløya.

Publisert Sist oppdatert

LANDFALLØYA: - Den skadde, som er en mann, ble fraktet til Drammens sykehus for behandling tirsdag morgen. Politiet har ikke informasjon om hans helsetilstand, uttaler politiet i en pressemelding i ettermiddagstimene.

Politiet ble varslet da den døde mannen i 60-åra ble funnet i morgentimene.

Politiet ønsker foreløpig ikke å kommentere overfor DRM24 om de to har en relasjon eller hvorvidt de er kjent av politiet fra tidligere. Begge er imidlertid norske statsborgere og er bosatt på adressen.

- Vi er i en tidlig fase, og jobber nå med å innhente informasjon. Både gjennom vitneavhør, og undersøkelser på stedet. Omstendighetene rundt funnet av den døde og skadde personen ønsker ikke politiet å gå nærmere inn på nå, men dette vil være en sentral del av etterforskingen, og på grunnlag av den informasjonen vi har nå, er den skadde mannen siktet for grov kroppsskade, sier politiinspektør Odd Skei Kostveit i Sør-Øst politidistrikt.

Skal obduseres

Avdøde vil bli sendt til obduksjon, og resultater fra en midlertidig obduksjonsrapport kan være klar innen et par dager, ifølge politiet.

Ifølge Kostveit kan siktelsen endre seg. 

- Dette er en foreløpig siktelse da vi foreløpig ikke har noen dødsårsak. Men vi setter de to hendelsene i sammenheng og mener at den skadde har hatt noe med avdøde å gjøre, sier Kostveit til DRM24.

- Er det skader som er forenlig med vold?

- Det ønsker jeg ikke å gå inn på nå, sier Kostveit.

Per nå etterforsker politiet saken som en voldshendelse og ikke lenger et mistenkelig dødsfall. Det betyr at man i praksis fort kan ende opp med et drap.

- Kriminalteknikere vil utover onsdagen jobbe på stedet der mannen ble funnet død. Det vil bli gjennomført rundspørring i området. Politiet jobber også med å hente inn tekniske spor, som blant annet videoopptak, uttaler politiet.

Ønsker tips

Politiet ønsker  er også interessert i tips i saken, samt folk som kan ha videopptak fra området i tidsrommet fra i går kveld og frem til i dag tidlig.

Bakgrunnen for det er blant annet at politiet jobber med å få avklart tidspunkt for hendelsen.

De ber om at personer som kan ha informasjon som er relevant ta kontakt på politiets tipstelefon 47 69 64 00.

Powered by Labrador CMS