1. PLASS: Den soleklare vinneren ble brasilianske Thiago Ribas da Costa / Itchcock des Dames under Gjelsten Holding Championat, den gjeveste klassen under Norway Grand Prix i Lier lørdag.

Kun én feilfri rytter under lyn, torden og bøtter med regn

Regn på regn på regn gjorde at mange ryttere ikke møtte til start eller trakk seg midtveis. Av de 20 som klarte å fullføre runden var det kun én som red feilfritt.

LIER: Klokken 18.00 gikk startskuddet for Gjelsten Holding Championat-klasse på Linnesvolden lørdag.

Rett før start åpnet himmelen seg og klassen viste seg å bli svært krevende med store mengder nedbør og både lyn og torden. Regn på regn på regn gjorde at mange ryttere ikke møtte til start eller trakk seg midtveis.

Hinderhøyden var 1.45 meter og 32 deltakere skulle gjennom en vanskelig bane for å komme videre til omhoppningen.

Av de 20 som klarte å fullføre runden var det kun én som red feilfri og det ble derfor ikke en omhoppning. Den soleklare vinneren ble brasilianske Thiago Ribas da Costa / Itchcock des Dames. Og dobbel brasiliansk ble det for andreplassen gikk til Marlon Modolo Zanotelli / Harwich VDL.

Norge sikret tredjeplassen, denne gangen ved Hanna Cecilie Wicklund / Fantomas. Dagens første klasse på Gjelsten arena var Agria sin 1.40m Grand Prix.

Etter at 38 deltakere hadde vært i ilden gikk 9 stykker videre til omhoppning. Fasiten ble dansk seier til Philippa Wildfang Linde / Fafira W. Brazilianske Marlon Modolo Zanotelli / Chelsea red inn til andreplassen foran Rose Skei / Nanra.

TIL TOPPS: Brasilianske Thiago Ribas da Costa