Strømsø er et satsningsområde i byen, og det skjer mye spennende i området, skriver innleggsforfatteren.

MENINGER: Camilla Fjeld Gustavsen
Nestleder i Hovedutvalget helse, sosial og omsorg
Kommunestyrerepresentant i Drammen, Senterpartiet

Strømsø er et satsningsområde i byen, og det skjer mye spennende i området, skriver innleggsforfatteren.

La oss dyrke og bevare bydelenes særpreg!

Er det pregløse leilighetsbygg vi ønsker for hele byen? Vi vil i hvert fall ikke det, skriver Senterpartiet.

MENINGER: Drammen by har gått gjennom en stor transformasjon, fra skitten elv og tung trafikk gjennom sentrum, til å kunne bade midt i byen og et renere og penere bybilde.

Det er flott! Men vi bør ikke stoppe der.

Når man går rundt i byen ser man noen flotte signalbygg, som Globusgården, Aass bryggeri og banken på Strømsø torg. De må vi beholde!

Byen byr også på flotte områder som Union-området og små perler som Øvre Sund. Vi tror at en dyrking av bydelenes individualitet og personlighet er veien å gå fremover, og det kan vi gjøre gjennom å definere de ulike bydelene og lytte til uttalelsene fra byantikvaren.

Det er flere gamle flotte bygninger igjen på Strømsø som inviterer til en følelse av gamleby


Strømsø er et satsningsområde i byen, og det skjer mye spennende i området. En gang i tiden var det mange flotte hus og bygårder der, til flere av de ble revet for å bygge Holmenbrua og motorveibrua.

Det er lett å tenke at tuneller hadde vært veien å gå, men det er sjelden fruktbart å se bakover. Det er flere gamle flotte bygninger igjen på Strømsø som inviterer til en følelse av gamleby, og det er gjort flere gode byggeprosjekter som har bevart særpreget der de nye byggene har kommet opp, som Gyldenløve brygge og Hesselbergsgate.


Det er veien vi bør gå fremover. Vi må tenke langsiktig og vi må tenke på hva vi vil med byen vår i et langt perspektiv. Bygg som bygges blir stående i mange år. Er det pregløse leilighetsbygg vi ønsker for hele byen? Vi vil i hvert fall ikke det.

Vi ønsker og trenger flere boliger i sentrum, men vi må også tørre å si hva vi ønsker slik at de som vil bygge ut vet hva de skal forholde seg til. Vi sier ja til en by der bydelene har sine klare identiteter og vi er klare for å legge til rette for at Strømsø igjen skal skinne og være Drammens gamleby. En bydel med særpreg, lave bygninger og et sus fra Drammens stolte historie.


Av
Camilla Fjeld Gustavsen
Nestleder i Hovedutvalget helse, sosial og omsorg
Kommunestyrerepresentant i Drammen, Senterpartiet

Powered by Labrador CMS