Lærerstreiken fortsetter: - En veldig trist dag

Fortsatt ingen løsning etter møter hos riksmekleren både lørdag og søndag. - Har kommet lærerorganisasjonene langt på vei i møte, uttaler KS.

Publisert Sist oppdatert

NORGE: – Det er en trist dag. Vi har jobbet hardt og strukket oss svært langt. KS hadde håpet å finne en løsning på streiken, slik at elevene kunne komme tilbake til skolen, sier arbeidslivsdirektør i KS, Tor Arne Gangsø.

KS mener det burde vært mulig å finne en løsning som kunne avsluttet streiken, uttaler organisasjonen i en pressemelding søndag kveld.

- Vi beveget oss gjennom helgen. Vi har lagt penger på bordet, og kommet med flere andre forslag som vi mener har kommet de tre lærerorganisasjonene langt på vei i møte. Dessverre ble dette avvist av lærerorganisasjonene, sier Gangsø.

- Situasjonen er alvorlig

– Utdanningsforbundet krevde å bruke mye av neste års pott på forskudd og alene. KS kan ikke bruke opp andres penger uten at alle får delta i forhandlingene. Det er selvsagt også uakseptabelt for flere hundre tusen ansatte i kommunene som vi inngikk avtale med før sommeren – og som ikke streiker, men er på jobb hver dag, sier Gangsø.

Konsekvensen er ifølge Gangsø at 150.000 elever fortsatt miste viktig undervisning og de faste rammene skolehverdagen utgjør.

- Situasjonen er alvorlig. Det underbygges ved at flere kommuneoverleger har meldt bekymring for helsebelastningen på elevene, sier Gangsø.

Powered by Labrador CMS