Eva Skarset er med sine 26 år i Meny Krokstadelva for veteran å regne. I dag klippet hun snora til kjedens nye butikk på Krokstad Handlepark.

Meny med storsatsing i Krokstadelva – forventer solid økning

Meny har investert nærmere 50 millioner i nytt inventar til sin nye butikk i Krokstadelva. Det er nesten like mye som en normal årsomsetning. Men butikksjef og kjøpmann Espen André Aardal er optimist og satser på en solid økning det kommende året.

Publisert Sist oppdatert

KROKSTADELVA: Og han har all grunn til å være optimist. For det er få matvarebutikker i området som kan friste med en ferskvaredisk som denne Meny-butikken. Mye av æren for det har ferskvaresjef siden 1995, Fernanda Reis. Hun har jobbet i bransjen siden 1975 og vært på butikken i Krokstadelva siden 1991, skriver Eikernytt.no.

Torsdag kunne altså Meny-sjefen åpne dørene til sin flunkende nye butikk på det som nå kalles Krokstad Handlepark. Det er ikke mange meterne butikken har flyttet, men har gått fra 950 kvadratmeter til 1.300. Det har gjort at de har fått en helt moderne butikk med ekstra plass mellom hyller og reoler. Det er også god plass ved kassene og treffer du naboen er det plass til en prat også.

Selve snorklippingen og åpningen var det veteran Eva Skarset som sto for. Hun har jobbet på Meny i 26 år og var selvskreven til å få denne æren. Etter at snora var klippet og en kort tale fra butikksjefen, vanket det kaffe og kake til alle i tillegg til røde roser. På utsiden var det stans med kaffe og pizza og det vil fortsette med ulike aktiviteter både fredag og lørdag.

Meny-butikken har 30 ansatte fra 16 til vel 60 år. De har jobbet hardt for å komme i mål med flyttingen etter at de stengte dørene i de gamle lokalene 3. mai. Foruten størrelsen er det blir flere endringer og vareutvalget er økt noe.

Butikksjef og kjøpmann, Espen André Aardal delte ut roser til alle kundene etter åpningen torsdag formiddag.

Bedre plassering

Det er Tellus Eiendom som eier Krokstad Handelspark og Eiker Senter hvor Gry Harbu er senterleder på begge steder. Hun er glad for tilskuddet Meny-kjeden representerer og tror det vil bety mye for handelen totalt.


Meny-kjeden leier altså lokalene, men alt av inventar og utstyr står matvarekjeden for selv. Omsetningen de siste årene har ligget på ca. 65 mill. kroner og den må opp en god del for at budsjettene for de kommende årene skal holde.

Butikksjef Espen André Aardal er optimist, selv om Meny ikke kan konkurrere direkte med lavpriskjedene. Men at de nærliggende matvarebutikkene vil merke denne satsingen – ikke minst på ferskvare – er han overbevist om.

Aardal startet sin karriere i Meny som 16-åring i 2007 og har vært butikksjef i Krokstadelva siden 2020. Han mener de har fått en optimal plassering med den nye butikken. Ikke minst gjelder dette bedre parkering. Det var en av hovedgrunnene til at de valgte å flytte.

Han tror det også vil bety noe for de øvrige butikkene på stedet. Jo bredere tilbud – jo mer folk kommer. Krokstad Handlepark består fra før av Rusta, Burger King, Eiker Dyreklinikk, Byggmax og XXL.

Powered by Labrador CMS