GULL: Endelig stemte alt for Anders Grøndal som tok innersvingen på konkurrentene i helga. Her sammen med mekaniker Magnus Hansen.
GULL: Endelig stemte alt for Anders Grøndal som tok innersvingen på konkurrentene i helga. Her sammen med mekaniker Magnus Hansen.

Grøndal ble norgesmester i bakkeløp

Forrige helg glapp medaljen i årets rally-NM. Denne helga tok drammenseren revansj i årets siste NM-runde i bakkeløp.

Publisert Sist oppdatertDRAMMEN/LILLEHAMMER:
Etter at biltrøbbelet som kostet Anders Grøndal medalje i årets rally-NM var tatt hånd om, skulle drammenseren kjøre for gull ved Lysgårdsbakkene i Lillehammer.

En wastegate-ventil som hadde låst seg i åpen posisjon medførte null turbotrykk på Grøndals Fiesta under Rally Hedemarken, men med fikset bil og løp på 100% asfalt, hvor Forden til Grøndal har vist seg fra sin beste side tidligere i år, lå det an til raske tider.

Grøndal ledet NM-sammendraget med knappe to poeng foran Frank Tore Larsen, som etter krasjen på Rally Hedemarken, ombestemte seg og fikk bilen klar til løp i siste liten. Med i kampen om de raskeste tidene skulle også flere rallycross-biler blande seg inn, som har vesentlig mer effekt (550hk) enn R5-bilene som Grøndal og Larsen kjører med.

TOK SØLVET: Frank Tore Larsen fra Steinberg.
TOK SØLVET: Frank Tore Larsen fra Steinberg.


Kunsten er imidlertid å få omgjort krefter til fart gjennom svingene, og til syvende og sist var det altså Grøndal som trakk det lengste strået etter å ha knivet med både Larsen og Ole Håbjørg, som kjører rallycross-bil, om tiendelene.

Grøndal var raskest ut av startblokkene og vant den første av tre omganger både lørdag og søndag, foran Frank Tore Larsen og nevnte Håbjørg, som forøvrig vant de fleste omgangene.

Sammenlagt var imidlertid gullet Grøndals - som kunne notere seg sitt 17. NM-gull totalt.

- Vi kunne ikke gjort dette uten fantastisk innsats av teamet, uttaler en fersk norgesmester, med tydelig referanse til en bil som denne helga fungerte som den skulle.

LES OGSÅ: Pallen røk for Grøndal

Powered by Labrador CMS