FEIRET SEIER: Grøndal ga full gass også på champagnen etter seieren, her med kartleser Veronica Engan.

Grøndal til topps i Tyskland

Anders Grøndal avsluttet som vanlig årets rallysesong med internasjonal motstand i det tradisjonsrike Lausitz Rally. Og etter kjøringen å dømme ser det ut til at den positive trenden fra hjemmebane bare fortsetter.

Publisert Sist oppdatert

TYSKLAND/DRAMMEN: Mye viste seg etter hvert å stemme bra for Grøndal i de siste NM-rundene etter en periode med en del problemer, og i den 26. utgaven av Lausitz Rally i Tysklands dype skoger nær grensa til Polen, skulle Grøndal vise seg å være sitt ess.

Etter første dag med kveldsetapper fredag ledet Grøndal med 15 sekunder til nærmeste konkurrent, til tross for at drammenseren tapte en god del tid takket være problemer med lysene - noe som kan bli skjebnesvangert i 200 km/t på mørke skogsbilveier.

- Det ble et rart løp, vi satser maks fra start og fikk en god luke ned til nummer to med engang, forteller Grøndal.

Lørdag var kjøringen tilbake i dagslys, og Grøndal kunne konstatere at resten av bilen fungerte meget bra - og suste inn til overlegen totalseier - for femte gang i Lausitz Rally.

Dermed kunne drammenseren med kartleser Veronica Engan feire triumfen med champagne-krig på ekte motorsport-vis - før de satte seg i bilen hjemover igjen til Norge.

- På SS3 lørdag morgen ble det maks push igjen, og vi bygget opp igjen forspranget. Derfra var det egentlig en «søndagstur» inn til mål hvor vi kontrollerte avstanden bakover, oppsummerer Grøndal overfor DRM24 fra Kiel søndag morgen.

Powered by Labrador CMS