Grøndal tilbake i toppen: Tok 2. plassen foran Larsen 

På årets første asfaltrally tok Anders Grøndal en sterk 2. plass foran Frank Tore Larsen, og det uten asfalt-oppsett på bilen.

Publisert Sist oppdatert

GRIMSTAD: På startstreken i Rally Grimstad stilte nemlig også NM-leder Frank Tore Larsen, også fra Drammen, etter å ha fått bygget opp bilen igjen på rekordtid etter å ha totalvraket bilen tidligere i sommer.

Grøndal, som for anledningen ikke hadde tilgjengelig asfaltchassis eller asfaltbremser til bilen måtte gjøre det beste ut av det med understell til grus, noe de fikk merke da de etter hvert måtte roe ned som følge av manglende bremsekraft.

Men innledningsvis i løpet ga Grøndal og kartleser Veronica Engan allikevel VM-fører Ole Christian Veiby hard konkurranse, og tok også over ledelsen på et punkt i SS3. 

Mindre spennende ble det ikke da de fleste toppførerne valgte feil dekk og satset på slicks fremfor regndekk, men asfalten tørket ikke opp. Grøndal mistet også vindusviskeren på førersiden i SS6, hvilket førte til at han tapte ytterligere tid.

Allikevel, Grøndal kan være fornøyd med en sterk andreplass etter Veiby etter mye uflaks og dårligere resultater de siste par sesongene. 

Frank Tore Larsen fullførte på en tredjeplass med den nyoppbygde bilen, og leder med det fortsatt NM sammenlagt.

- I dag var det viktigste å delta, ikke å vinne, uttaler Larsen som altså kunne stille til start mot alle odds.

Allerede om 14 dager går neste NM-runde av stabelen i Larvik.

Powered by Labrador CMS