Byens største utested har stengt dørene:
- Konseptet fungerte ikke

Nattklubben Z, nå kjent som «X», og den nyetablerte pizzarestaurenten Luca i 1. etasje på Bragernes torg har lagt ned driften på ubestemt tid etter sviktende omsetning. Alle ansatte er permittert.

Publisert Sist oppdatert

BRAGERNES: Det bekrefter Karl-Henning Svendsen, daglig leder i eierselskapet Noho Norway overfor DRM24.

- Jeg kan ikke kommentere tallene, men vi er ikke fornøyd med omsetningen, og må ta to skritt tilbake. Konseptet med den nye restauranten fungerte ikke i Drammen, sier Svendsen.

Utestedet har slitt med besøkstallene siden Noho Norway kjøpte opp Cosmopolitan AS og tok over driften for tre år siden.

I tillegg kom coronapandemien, som selskapet brukte på å pusse opp hele 1. etasje, og erstattet restauranten Brask&Bramm med pizzakonseptet Trattoria Luca, som åpnet dørene for et snaut år siden.

- Det har vært to tøffe år etter pandemien, sier Svendsen.

Tidligere daglig leder for begge virksomhetene i Drammen, Bennet Yiu, sa opp jobben tidligere i sommer. Ny daglig leder er Jarle Kristiansen fra Noho Norway. Alle ansatte i Drammen er nå permittert, men har ifølge Svendsen fått tilbud om å jobbe på andre serveringssteder i konsernet.

- Noen velger å slutte og går videre, sånn er det, kommenterer Noho-sjefen om situasjonen for de ansatte.

Skal totalrenoveres

Fredag var siste åpningsdag for utestedet, og lørdag er dørene stengt. Ifølge Svendsen er det «ingen dramatikk» i at begge utestedene nå stenger.

- Nattklubben måtte uansett oppgraderes, og siden konseptet i 1. etasje ikke fungerte skal hele huset nå totalrenoveres. Vi skal blant annet skifte ut hele ventilasjonsanlegget, sier Svendsen.

Han vil foreløpig ikke si noe om nytt konsept, og kan heller ikke si noe om når de har mål om å gjenåpne.

- Det er for tidlig å si, ettersom det er så mye usikkerhet rundt leveranser. Vi har folk som sitter og tegner og tenker på dette nå, sier Svendsen.

- Men vi kommer til å fortsette leieavtalen og satse i Drammen. Vi er en kjede som ønsker å prøve forskjellige ting ulike steder, og noen ganger treffer ting, andre ganger ikke, avslutter Svendsen.

Powered by Labrador CMS