UNGT ENTREPRENØRSKAP: Pernille Skorve Johansen, Bianca Gabrielle Vedal og Helena Tingvall, alle 16 år, har vært å finne bak disken hvor de har solgt kortreiste og egenproduserte varer.

Elevbedrift fikk prøve seg med egen butikk på Magasinet

Elever på salg, service & reiseliv ved Drammen VGS fikk gylden mulighet til å teste egen forretningsidé i praksis.

Publisert Sist oppdatert

SENTRUM: De siste par ukene har observante shoppingkunder hos Magasinet kunnet få med seg det som trolig er de yngste butikkmedarbeiderne på kjøpesenteret i aksjon.

1. klassingene på Drammen VGS på linjen for salg, service & reiseliv har nemlig stablet på beina en så lovende ungdomsbedrift at kjøpesenteret stilte lokaler til disposisjon helt gratis

Navnet er Bæreklassen og visjonen er å produsere varer og tjenester som skaper merverdi for lokalsamfunnet, er bra for klima/miljø OG genererer overskudd for elevene.

Eplemost og filleryer

Det første prosjektet til klassen, epleslang, gikk ut på å plukke 3,5 tonn epler i villahager på Gulskolen, Danvik, Åssiden og Konnerud. Eplene ble presset av Fiskum Fruktpresseri (vinnere av det norske måltid i 2023 og 2022 for sin eplemost).

I tillegg har «Bæreklassen» hatt produksjon av filleryer laget av innsamlede tekstiler i drammensområdet. Begge deler har nå vært stilt ut på elegant vis med mange potensielle kunder forbi hver eneste dag - og etter responsen å dømme finner vi trolig både en del julegaver og andre innkjøp til eget forbruk fra varesortimentet.

Elevene Pernille Skorve Johansen, Bianca Gabrielle Vedal og Helena Tingvall forteller til DRM24 i helga at salget har gått bra, har gitt mersmak og elevbedriften kanskje kan ha livets rett også etter skoleprosjektet er avsluttet.

Magasinet er også imponert over hva elevene har fått til.

- Vi på Magasinet Drammen heier på Ungt Entreprenørskap og synes de har gjort et flott forarbeid. De har laget innredningen i gjenbrukbart materiale og holder selv drift av lokalet. Vi synes både butikken og lokalet har blitt veldig bra. Her får elevene prøvd seg på butikkdrift, butikkinnredning, salg, markedsføring og planlegging, forteller senterleder Cecilie Røisli.

Mot overskudd på første forsøk

Faglærer Jonas Jensen ved Drammen VGS er veldig takknemlig over muligheten de har fått og forteller at også skal ha møte over nyttår med Magasinet for å om mulig kunne gjenta suksessen.

- Dette har gått over all forventning med flinke elever og veldig god respons. Det ser ut til at elevene går med et overskudd på over 100.000 kroner, forteller en stolt faglærer.

Nå skal elevene også etter hvert jobbe med regnskap og delta i fylkesmesterskap for ungdomsbedrifter, samt ut i praksis i bedrifter og organisasjoner.

Powered by Labrador CMS