MIDLERTIDIG UTSALG: Her fra hvordan det ser ut på Vitbank med provisoriske lokaler før hovedbygget kan åpnes senere i år.

Ford-forhandler inntar Drammen med kjempesatsing

Det har lenge vært kjent at RøhneSelmer skal innta det gamle Asko-bygget på Vitbank. At Norges største Ford-forhandler også skulle drive med nybilsalg fra samme sted, har imidlertid vært en godt bevart hemmelighet.

Publisert Sist oppdatert

LIER/DRAMMEN: RøhneSelmer, Norges største Ford-forhandler, har inntatt drammensregionen. Og hvor ellers enn på Vitbank, der bilforhandlerne fra før ligger på rekke og rad.

I fjor vinter kunne DRM24 fortelle at forhandleren har tatt over det gigantiske Asko-lageret mellom Bilia og Albjerk. Da var planen, i alle fall utad, et service- og logistikksenter, med omtrent alt forhandleren driver med bortsett fra nybilsalg av Ford. Blant annet:

Klargjøringsfabrikk, et skade-/lakksenter, bruktbil outlet, dekkhotell, smart repair og ruteskift. Samt salg og service for Shelby og US-biler, og et Heritage-senter for salg og service/reparasjon av veteranbiler.

Nå avslører RøhneSelmer at det også blir nybilsalg av Ford. Og butikken er allerede oppe og går fra midlertidige lokaler i påvente av at det store anlegget ferdigstilles senere i år.

Byggingen av anlegget på hele 12.500 kvadratmeter er i full gang med Betonmast som entreprenør.

BYGGESTART: Her inne i de gamle lagerlokalene til Asko som nå bygges opp fra grunnen.
BYGGEPLASS: Det er hektisk aktivitet bak anleggsgjerdene om dagen.

- Største satsing noensinne

- RøhneSelmer Drammen og Lier er vår største satsning noensinne. Mye arbeid gjenstår før vi kan åpne dørene senere i år, men det er en milepæl at vi nå er i gang med salget herfra, uttaler Kjetil Hagestande, Adm. Direktør i RøhneSelmer AS i en pressemelding.

Plassjef og ansvarlig for det som skal bli Norges største Ford-senter er Marius Jagland Berntzen, han er en lokalpatriot som kjenner drammensregionen godt etter mange år i bilbransjen i området - blant annet som daglig leder for naboen, Albjerk Bil Lier.

Han inviterer folk fra området til å komme innom for en hyggelig bilprat.

- Nå er vi endelig i gang med nybil og bruktbilsalget her Drammen og Lier. Dette har vi gledet oss til! Den første bilen er allerede solgt og byggeprosessen er i rute, så dette lover godt, sier Berntzen.

BEFARING: Her er ordfører i Lier, Gunn Cecilie Ringdal, på befaring på anlegget i fjor. I tillegg ser vi (fra venstre) Arkitekt Øystein Rognebakke, prosjektleder Marius Jagland Berntzen, Christian August Selmer og Fredrik Selmer.

Uavklart konkurransesituasjon

Fra før er Grøndal Bilbutikken Ford-forhandler i Drammen, og har solgt i bøtter og spann av de helelektriske nyvinningene i drammensområdet de siste årene. De har også slått seg stort opp på nyttekjøretøy fra det amerikanske merket, som de har vært forhandler av de siste seks årene.

Det er foreløpig uklart hvordan Røhne Selmers inntog i regionen påvirker situasjonen for Bilbutikken på Gulskogen, som også selger Subaru og MG.

- Vi må komme tilbake til det litt senere, det er litt for tidlig å si noe endelig om hvordan det slår ut, uttaler daglig leder Stein Grøndal til DRM24.

FÅR KONKURRANSE: Stein Grøndal og Bilbutikken har vært alene om å selge Ford i Drammen de siste seks årene.

FAKTA, RØHNE SELMER

Om anlegget:

I tillegg til nybil og bruktbilsalg, skal RøhneSelmer fylle anlegget med:

  • Klargjøringssenter (for hele RøhneSelmer Gruppen)
  • Salg og service av Shelby og US-biler
  • Påbygg varebiler
  • Heritage Senter (salg og service/reparasjon av veteranbiler)
  • Dekkhotell (for hele RøhneSelmer Gruppen)
  • Smart repair, spot repair og foliering
  • Glass-skadeverksted med ruteskift

Om RøhneSelmer:

  • RøhneSelmer AS er Norges største Ford-forhandler og har drevet bilforhandlervirksomhet i Oslo-regionen i over 65 år.
  • RøhneSelmer var i 2021 den forhandleren i Europa som leverte ut flest Mustang Mach-E!
  • Ford har et bredt utvalg av både personbil og nyttekjøretøy, og de satser svært offensivt på elektriske biler fremover.
Powered by Labrador CMS